D. Grybauskaitė: Vokietijos kariai – Lietuvos saugumo garantas

Lietuvos ir Vokietijos prezidentai penktadienį Rukloje, Jonavos rajone, aplankė čia tarnaujančius vokiečių karius.

Jie vadovauja iš maždaug tūkstančio karių sudarytam tarptautiniam sąjungininkų batalionui. Lietuvoje dislokuota apie 450 Vokietijos karių.

„Saugumas ir teritorinis vientisumas yra bendra visų NATO narių užduotis ir atsakomybė“, – žurnalistams Rukloje sakė Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris).

„Mes esame čia, nes suprantame, kad saugumo situacija per pastaruosius kelerius metis pasikeitė. Ji tapo mažiau prognozuojama, o čia tapo mažiau saugu“, – pridūrė jis.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė tvirtino, kad šiuo metu Vokietija demonstruoja lyderystę užtikrinant rytinio NATO flango ir viso Aljanso saugumą.

Pasak jos, Lietuvoje dislokuotas tarptautinis batalionas yra „ir gynimas, ir atgrasymas tuo pačiu metu“.

Šalių vadovų pasisakymų įrašą išplatino Lietuvos prezidentės spaudos tarnyba.

Tarptautiniai batalionai kiekvienoje Baltijos šalyje ir Lenkijoje dislokuoti šiemet. NATO teigia taip reagavusi į Rusijos agresiją Ukrainoje. Maskva teigia, kad Aljanso veiksmai kelia grėsmę jos saugumui.

Šiuo metu Lietuvoje dislokuotame batalione be vokiečių tarnauja dar apie 250 Nyderlandų, 200 Norvegijos, šimtas Belgijos ir 20 Liuksemburgo karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Ar tikrai gali būti vienintelis Lietuvos saugumo garantas Vokietijos kariai? Išmirštanti Lietuva praeina senatvės stadiją: Parduotuvių kasininkes ir automobilių vairuotojus jau pakeičia robotai. Kodėl apie kasininkes ir vairuotojus rašau? Nes šiandien tokiais darbais dauguma Lietuvoje uždirba duoną. Ateities darbuotojams reikia išsilavinimo. Žmonių su išsilavinimu skaičius Lietuvoje katastrofiškai greitai mažėja. Šiemet stojantieji į aukštasias mokyklas iš viso sudarė 21 tūkst. 448 studijų sutartis, pernai jų buvo 23 tūkst. 663. Skirtumas yra 2 tūkst. 215 studentų. Jei taip ir toliau tvarkomės Lietuvoje, tai po dešimt metų nelieka nė vieno studento Lietuvoje. Darbo jėga pradeda dar greičiau senti. Ore pakimba mirties kvapas, kuris visada atsiranda ten, kur gyvena žmonės, nelaikantys šlapimo. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Hans

Hans portretas
1941-1944m irgi buvo saugumo garantas, bet vokieciams padeti nenorejote.

Kauno taksistai

Kauno taksistai portretas
Viskas gerai su tais kareiviais. Atvažiuoja į Kauno klubus pasilinksminti, po to su taksi važiuoja atgal į Ruklą. Galėtų jų būti ne batalionas, o 10 batalionų. Kiek pinigų išleistų baruose, taksi ir t.t.. Va tik Jonavos taksistai muša kainas... Dėmesio Jonavos taksistai! Stavkė 40€ - nenusipiginkit.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių