Kelti kandidatus į laisvas vietas Seime ketina devynios partijos

  • Teksto dydis:

Kelti kandidatus į laisvas vietas Seime ketina devynios partijos, taip pat registruojasi savarankiški kampanijos dalyviai.

Politinės kampanijos dalyviais registravosi: Lietuvos centro partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos žaliųjų partija, Lietuvos liberalų sąjūdis, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Taip pat rinkimuose dalyvauti ketina Darbo partijos keliami atstovai, tačiau atskirai partija politinei kampanijai nesiregistravo, tik atskiri kandidatai: Žiemgalos apygardoje Ingrida Venciuvienė ir Valdas Rimkus Gargžduose.

Kaip BNS informavo Vyriausiojoje rinkimų komisijoje, norą registruotis politinei kampanijai išsakė ir partija „Jaunoji Lietuva“, tačiau dar laukiama jos dokumentų.

Pirmadienis yra paskutinė diena pateikti dokumentus registruotis politinės kampanijos dalyviais rinkimuose Gargždų ir Žiemgalos apygardoje, tuo metu sostinės Žirmūnų apygardoje šis terminas baigiasi birželio 26 dieną.

Centro partija kaip savo kandidatę Žiemgalos apygardoje registravo Rūtą Janutienę, Socialdemokratų partija toje pačioje apygardoje – Liudą Jonaitį. Gargžduose socialdemokratų kandidatė – Ligita Liutikienė, Centro partijos – Kristupas Krivickas.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) sostinės Žirmūnų apygardoje kelia buvusio sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko kandidatūrą, Žiemgalos apygardoje – Pakruojo rajono mero Sauliaus Gegiecko kandidatūrą.

Pretendentu į kandidatus Žirmūnų rinkimų apygardoje registravosi Jurijus Subotinas, Gargždų rinkimų apygardoje – Kazimieras Juraitis.

Žirmūnų apygardoje taip pat ketina savarankiškai kandidatuoti Rasa Žemaitė, Gargžduose – Martynas Pocius, Gintautas Kniukšta, Žiemgalos – Rūta Bilkštytė.

Papildomi rinkimai į Seimą trijose vienmandatėse apygardose – Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos – vyks rugsėjo 8 dieną.

Vilniuje, Žirmūnuose, Seimo nario vieta atsilaisvino Aušrą Maldeikienę išrinkus į Europos Parlamentą. Rinkimai Gargžduose ir Žiemgalos apygardoje, apimančioje Pakruojį, Joniškį ir dalį Šiaulių rajono, rengiami, nes čia išrinkti Seimo nariai „valstietis“ Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius atsisakė mandatų dėl mero pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
O viešpatie...Subotinas. Pasaulio pabaiga.

Shanciai

Shanciai portretas
Subotinas malacius! Nenuleidzia ranku kovoje pries kriminaline sajudine gauja. Sekmes tau, Jurijau.

...

... portretas
Šakalai susiriejo...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių