VRK: rinkti merus turės teisę tik nuolatiniai Kelmės ir Trakų rajonų savivaldybių gyventojai

  • Teksto dydis:

Šių metų spalio 10 d. vyksiančiuose naujuose Kelmės ir Trakų rajonų savivaldybių tarybų narių – merų rinkimuose balsuoti galės tik nuolatiniai šių savivaldybių gyventojai, primena Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Nuolatiniu savivaldybės gyventoju, vadovaujantis Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymu, laikomas Lietuvos Respublikos pilietis arba teisę gyventi Lietuvoje turintis kitos valstybės pilietis, kuris, likus iki rinkimų dienos ne mažiau kaip 90 dienų, konkrečios savivaldybės teritorijoje yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą, arba asmuo, kuris yra įtrauktas į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą toje savivaldybėje.

Taip pat įstatymas numato, kad savivaldybės tarybos nariu – meru gali būti renkamas Lietuvos Respublikos pilietis, kuriam rinkimų dieną yra sukakę 18 metų ir kuris savo gyvenamąją vietą pagal teisės aktus yra deklaravęs šios savivaldybės teritorijoje, likus ne mažiau kaip 90 dienų iki numatytos rinkimų dienos.

VRK primena, kad liepos 12 d. yra diena, kai iki rinkimų Kelmėje ir Trakuose bus likę 90 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>

>> portretas
Kokius merus,kokie meru rinkimai VRKa,kur gyvenat,juk ,dar ne Ru.Fed.Konstitucinis teismas uzdraude,panaikino :meru" rinkimus,apsigraibykit "gerbiamieji".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių