VRK nusprendė dar kartą perskaičiuoti balsus Utenos apygardoje

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė dar kartą perskaičiuoti balsus Utenos vienmandatėje apygardoje, kurioje Seimo rinkimuose varžėsi socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas ir konservatorių atstovas Edmundas Pupinis. VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė teigia, kad penktadienį balsus perskaičiuos Rinkimų komisija Vilniuje.

VRK į posėdį rinkosi dėl Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kreipimosi dar kartą perskaičiuoti balsus Utenos vienmandatėje apygardoje. LSDP abejonių kelia ir Utenos apygardos komisijos pirmininkės Rolandos Gudynienės dalyvavimas organizuojant balsų perskaičiavimą. Anot LSDP, ji yra Utenoje rinkimus laimėjusio Seimo nario konservatoriaus Edmundo Pupinio padėjėja.

Balsų perskaičiavimą palaikė visi VRK nariai.

Konservatorių atstovė VRK Gitana Matiekuvienė nusišalino nuo VRK posėdyje vykusio balsavimo, bet pateikė savo nuomonę.

„Pirmininkė nedalyvavo balsų perskaičiavime. Kyla klausimas, kodėl LSDP iš karto nekėlė šio klausė ir iš karto nesiūlė nušalinti pirmininkės. Kyla klausimas dėl maišų plombavimo, jokių pažeidimų nebuvo fiksuota. Nebuvo jokių pažeidimų ir dėl organizacinių klausimų. Man teko stebėti ir vokų atplėšimą, visas procesas vyko sklandžiai. (...) Man tikrai nekilo klausimų dėl balsų perskaičiavimo skaidrumo“, – sakė G. Matiekuvienė.

Pirmadienį balsų perskaičiavime dalyvavęs ir kitas VRK narys Andrius Puksas taip pat teigė, kad akylai buvo stebimas procesas ir pirmininkės veiksmai tikrai nekėlė abejonių.

„Dėl rezultatų aš neturiu abejonių ir jis buvo atliktas tvarkingai. Skunde pateiktos aplinkybės neatitinka tikrovės“, – sakė jis.

Pirmininkė nedalyvavo balsų perskaičiavime. Kyla klausimas, kodėl LSDP iš karto nekėlė šio klausė ir iš karto nesiūlė nušalinti pirmininkės.

Tuo metu VRK narė Aistė Žilinskienė teigė, kad visas abejones reikia išsklaidyti. Pasak jos, buvo ginčytinų atvejų protokolų pildyme, kai buvo sprendžiama, ar biuleteniai galiojantys, ar negaliojantys.

„Perskaičiavimas yra būtinas. Kaip ir Aukščiausiasis Teismas yra pasakęs savo praktikoje, kad turi būti išsklaidytos visos abejonės“, – teigė A. Žilinskienė.

ELTA primena, kad Utenos apygardoje po sekmadienį vykusio antrojo Seimo rinkimų turo susiklostė nedažnai pasitaikanti situacija – E. Pupinis ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sulaukė identiško rinkėjų palaikymo.

Pirmadienį balsai apygardoje buvo perskaičiuoti ir paskelbta, kad mandatą laimėjo konservatorius E. Pupinis. Susumavus galutinius rezultatus buvo pranešta, kad Utenos apygardoje už E. Pupinį balsavo 7 076 piliečiai, o už G. Palucką 7 071.

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Justas Pankauskas teigia, kad trečiadienį įteikė VRK prašymą dar kartą perskaičiuoti balsus Utenos vienmandatėje apygardoje. LSDP abejonių kelia ir Utenos apygardos komisijos pirmininkės R. Gudynienės dalyvavimas organizuojant balsų perskaičiavimą. Anot LSDP, ji yra Utenoje rinkimus laimėjusio Seimo nario konservatoriaus E. Pupinio padėjėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaustukas

Klaustukas portretas
PERSKAIČIUOTI TURI MOKANTYS ARITMETIKĄ,o ne tokie kuriuos paklausus atsako,o kiek reikia?

Atrodo

Atrodo portretas
skačuos tol,kol laimės Paluckas,nors ir 10 kartų,cirkas

kaukė

kaukė portretas
Kas per nesąmonės,-tai žaidimai,lyg vaikų darelyje...kas čia per rinkimai???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių