VRK vadovė opozicijos raginimo trauktis nepaiso

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovė Laura Matjošaitytė sako neketinanti palikti pareigų, kaip ją ragina Seimo opozicija.

„Šiuo metu trauktis neketinu“, – po susitikimo su Seimo opozicinėmis frakcijomis antradienį žurnalistams sakė L. Matjošaitytė.

Opozicijos atstovai komisijos vadovei siūlė trauktis dėl kilusių abejonių, ar galės užtikrinti sklandų VRK darbą, ypač artinantis kitais metais vyksiantiems bent trejiems rinkimams, tikėtina ir referendumui dėl dvigubos pilietybės.

VRK vadovė savo ruožtu žadėjo daugiau skaidumo komisijos veikloje – komisijos narius supažindinti su visais gaunamais paklausimais, teikti posėdžiui svarstyti visus sprendimus ir t. t.

Konservatorių vadovo Gabrieliaus Landsbergio klausiama, kodėl Specialiųjų tyrimų tarnybai vienasmeniškai atsakė į paklausimą dėl neapsvarstytos pažymos apie „valstiečius“, L. Matjošaitytė tvirtino, kad ta pažyma buvo adresuota jai kaip vadovei, apie jos veiksmus.

Kad daugiau nekiltų tokių situacijų, VRK vadovė žadėjo nuo šiol visus gaunamus raštus teikti svarstyti visai komisijai.

„VRK posėdžiuose mes nesvarstome kiekvieno gaunamo rašto ir tai nėra reglamentuota nei įstatymu, nei komisijos reglamentu. Aš siūlysiu, kad kiekvienas raštas būtų svarstomas komisijos posėdžiuose, aišku, posėdžių reikės rengti daugiau, dažniau“, – sakė L. Matjošaitytė.

VRK vadovė sulaukė opozicijos kritikos dėl dar praėjusios kadencijos pabaigoje, pernai birželio mėnesį, komisijos darbo grupės parengtos, bet taip iki šiol ir nesvarstytos išvados dėl „valstiečių“.

Komisijos pirmininkei dėl vienasmenių sprendimų priekaištavo ir patys VRK nariai.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis deklaruoja paramą L. Matjošaitytei, o opozicijai siūlo pačiai inicijuoti nepasitikėjimo procedūrą komisijos vadove, jei kelia abejones dėl VRK vadovės darbo.

Opozicijos atstovai tokį siūlymą traktuoja kaip provokaciją, kad pradėjus nepasitikėjimo procedūrą valdantieji sutelktų paramą L. Matjošaitytei, ši atlaikytų procedūrą ir taip būtų reabilituota.

Skundą dėl galbūt paslėptos politinės reklamos televizijos seriale „Naisių vasara“ VRK gavo dar 2016 metų vasarą. Buvo sudaryta darbo grupė jam tirti. Tyrimą ji baigė jau po Seimo rinkimų pernai birželį. Darbo grupės parengta išvada įkelta į VRK dokumentų valdymo informacinę sistemą, bet viešam komisijos posėdžiui svarstyti taip ir nepateikta.

Minimoje išvadoje nėra nustatyta rinkimų įstatymų pažeidimų, bet dėl milijoninės „Agrokoncerno“ paramos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu susijusiems renginiams siūloma kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją.

VRK darbo grupė suskaičiavo, kad su R. Karbauskiu susijusiems renginiams 2013–2016 metais jam priklausantis „Agrokoncernas“ galėjo išleisti per milijoną eurų. 


Šiame straipsnyje: Laura MatjošaitytėVRK vadovė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Laura

Laura portretas
Guliu aukšto seimo nario Basčio lovoje ir jus visus siunčiu "na chudožnika učitsa".

tai

tai portretas
is visko matosi kad tai ruskiu ar jiems padurkas sluostanciu kom o socmafija ir toliau busavoja ir kirkina svieta izuliai ciniskai pamine garbe ir zmoniskuma lenda kaip tarakonai i visus postus kad ir toliau nebaudziamai galetu megautis prisiplestu turtu ir valstybes vardu daryti nusikaltimus.........

Pilietis

Pilietis portretas
Šaunuolė,nereikia kreipti dėmesio į supuvusius konservus,juk jie darbui neįgalūs,tik loja kaip šunys,bet karavans nekreipia dėmesio.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių