Etikos sargai nusprendė tirti S. Skvernelio elgesį

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), anksčiau atsisakiusi pradėti tyrimą dėl premjero Sauliaus Skvernelio nedeklaruotų žmonos akcijų „Swedbank“, trečiadienį nusprendė tyrimą pradėti.

VTEK informavo, kad tyrimas pradėtas žurnalistės pranešimo pagrindu. Jame nurodoma, kad premjeras nedeklaravo duomenų, kad jo sutuoktinė yra banko „Swedbank“ akcininkė.

Pranešime taip pat keliamas klausimas, ar S. Skvernelio už 2016 metus teiktoje turto deklaracijoje visos nurodytos sutuoktinės valdomos akcijos, kurių vertė yra 6946 eurų, priklauso tik „Swedbank“.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

Naujienų portalas 15min.lt skelbė, kad VTEK nuslėpė tiesą apie nedeklaruotus S. Skvernelio žmonos Silvijos Skvernelės ryšius. Anot publikacijos, komisijos posėdyje buvo konstatuota, kad premjeras privalėjo deklaruoti, jog jo žmona yra banko „Swedbank“ akcininkė, tačiau net nebalsavo dėl tyrimo pradėjimo, išcenzūravo atsakymą žurnalistams nutylėdama premjerui nepalankią dalį.

VTEK atsakyme teigė, kad Vyriausybės vadovas privačių interesų deklaracijoje yra nurodęs, kad jo sutuoktinė eina pareigas „Swedbank“, taip pat deklaravo turintis indėlį, paskolą, draudimo sutartį šiame banke ir to pakanka interesų konflikto grėsmei atskleisti.

Anksčiau portalas pranešė, kad VTEK šių aplinkybių nusprendė netirti jau Seimui balsuojant dėl VTEK pirmininko Edmundo Sakalausko skyrimo.

Premjeras aiškino, kad žmonai „Swedbank“ akcijų už beveik 7 tūkst. eurų buvo suteikta kaip užmokesčio dalis.

E. Sakalauską į VTEK delegavo premjeras S. Skvernelis. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis savo ruožtu pasiūlė jo kandidatūrą į komisijos vadovus, E. Sakalauskas į šias pareigas paskirtas praėjusią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Neišradingi tie al'Mah-istai, kartoja Pakso scenarijų: dabar Skernelis 'išdidžiai' atsistatydins iš premjerų, o paskui ant tos pačios kumelės jos į prezidento rinkimus... negi mes ir vėl lipsim ant to paties grėblio?

Lina

Lina portretas
Suma tikrai ïspudinga", net juokas neima...

Ar

Ar portretas
tata liepė ar Kubilas prisimaldavo?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių