Vyriausybė naikina Konsultavimo ir ekspertizių centrą

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nusprendė naikinti viešąją įstaigą Konsultavimo ir ekspertizių centras.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad konsultacijas ir mokymus teikianti įstaiga veikia neefektyviai.

„Dirbtinai sukurtų darbo vietų ir perteklinių, besidubliuojančių įstaigų turi nelikti. Galiu užtikrinti, kad jokių išimčių nebus. Tai galioja visoms struktūroms – nuo didžiausios, iki mažiausios. Tik taip Valstybės administravimo sistema taps skaidresnė ir efektyvesnė“, – sako ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Vyriausybės duomenimis, Konsultavimo ir ekspertizių centro pajamos per 2016 metus sumažėjo daugiau kaip tris kartus: 2015 metais siekė 42,4 tūkst. eurų, o 2016 metais – 13,7 tūkst. eurų). Be to, atitinkamas paslaugas, kurias teikia minėta įstaiga, teikia ir kiti rinkoje esantys ūkio subjektai.

Viešojo valdymo tobulinimo komisija yra rekomendavusi likviduoti viešąsias įstaigas, kurios nevykdo jokios veiklos arba kurių vykdomai veiklai valstybei netikslinga turėti atskirą subjektą.

Konsultavimo ir ekspertizių centras 2004 metais įsteigtas Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto, šiuo metu įstaigoje dirba trys darbuotojai. Įstaiga teikia privalomojo higienos reikalavimų mokymo kursus, pirmosios medicinos pagalbos kursus, konsultacijas įmonės išplanavimo klausimais, maisto produktų etikečių vertinimo ir koregavimo paslaugas. Įstaigą naikinti pasiūlė Žemės ūkio ministerija.

Įstaigos funkcijas siūloma perduoti Nacionaliniam maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutui.

Vyriausybė teigia, kad Konsultavimo ir ekspertizių centro likvidavimui papildomų biudžeto lėšų neprireiks, nes įstaigos biudžeto pakaks atsiskaityti su darbuotojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių