Naikinami beveik 600 valdininkų etatų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pasitarime trečiadienį diskutuos dėl valdininkų etatų skaičiaus mažinimo.

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos rengtam projektui, kuriuo beveik 600 mažinamas pareigybių skaičius viešajame sektoriuje.

Pačioje Vidaus reikalų ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose mažinama daugiausiai etatų - 423.

„Ministerijoms buvo pavesta peržiūrėti pareigybes, kurios ilgiau nei vienerius metus jau yra laisvos, neužimtos. Ministerijų kanclerių susitikime priimtas bendras sprendimas dėl 600 pareigybių panaikinimo. Šios pareigybės ilgai buvo neužimtos, nes ministerijoms tie darbuotojai nėra būtini“, - sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Vėliau planuojama tolesnė viešojo sektoriaus pertvarka, o sektoriaus mažinimas gali paliesti realiai dirbančius žmones. Kartu bus peržiūrimos viešosios paslaugos, dalis jų skaitmenizuojama.

„Visa viešojo sektoriaus pertvarka skirta pasirengti 2019-iesiems. Tikimės, kad tada įsigalios naujasis Valstybės tarnybos įstatymas. Pertvarka mus turi atvesti prie geresnių ir greitesnių paslaugų gyventojams ir geresnių darbo sąlygų tarnautojams už tuos pačius pinigus“, - tikina E. Misiūnas.

Nuo dabartinės Vyriausybės darbo pradžios, pradėjus ruoštis viešojo sektoriaus pertvarkai ir nusprendus neįdarbinti naujų žmonių, pernai pirmą metų pusmetį valstybės tarnautojų skaičius jau sumažėjo daugiau nei puse tūkstančio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
jau 27 metai tvarkomės
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių