Vyriausybė žada apsaugą buvusiems KGB bendradarbiams

  • Teksto dydis:

Ministrų kabinetas posėdyje trečiadienį pritarė įstatymų pataisoms, kurios numato, kad informacija apie prisipažinusius buvusius KGB bendradarbius būtų įslaptinta neribotam laikotarpiui.

Vyriausybė pranešė, kad pataisomis siekiama ginti savanoriškai prisipažinusių buvusių Sovietų Sąjungos specialiųjų tarnybų bendradarbių „žmogaus ir piliečių teises, laisves bei asmens saugumą“. Taip pat norima juos „apsaugoti nuo kitų specialiųjų tarnybų poveikio, šantažo ir verbavimo arba bandymo įtraukti atgal į neteisėtą veiklą“.

„Įstatymų pakeitimų projektui pritarta atsižvelgiant į tai, jog 1990 metų kovo 27 dienos Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos pareiškime, kuriuo asmenys buvo raginami prisipažinti bendradarbiavę su sovietinėmis slaptosiomis tarnybomis, buvo garantuojama, kad informacija apie šiuos asmenis niekada nebus oficialiai skelbiama“, - nurodo Vyriausybė.

Šios pataisos skubos tvarka bus teikiamas svarstyti Seimui.

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį posėdyje teigė, kad pataisomis reikalingos siekiant užkirsti „kelią tai spekuliacijai, kuri vyksta dabar Lietuvoje“ ir kuri „nepuošia mūsų valstybės“.

Valdantieji neseniai svarstė galimybę paviešinti prisipažinusius KGB bendradarbius, nes šiemet baigiasi 15 metų slaptumo žyma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip taip

taip taip portretas
Magnolija saugos Putino KGB darbuotojai,savus jie saugoja?

Grybauskaitei

Grybauskaitei portretas
Manččiau , kad būdama tokia aktyvi Grybauskaitė galėtų pasireik6ti dėl kgbistų išslaptinimo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių