Z. Vaigauskas po Šalčininkų vicemero žūties: naujų rinkimų nereikės

  • Teksto dydis:

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas sako, kad žuvus Šalčininkų vicemerui, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovui Andžejui Andruškevičiui, jį rajono taryboje pakeis kitas sąraše buvęs kandidatas. Zenonas Vaigauskas sako, kad naujų rinkimų rengti nereikės.

„Jokių didesnių įvykių nebus - tiesiog jį pakeis kitas iš sąrašo žmogus. Čia ne rinkimai - jeigu meras, tai aišku rinkimai, o šiuo atveju paprastai - praeina keik laiko ir pakeičia. Tas laikas nenustatytas - 15 dienų maždaug, po to pirmajame tarybos posėdyje tas naujas tarybos narys duoda priesaiką ir pradeda darbą“, - BNS aiškino Z. Vaigauskas.

Jis svarstė, kad renkant naują vicemerą, taryba gali imtis kokių nors vidinių pertvarkymų.

Su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininku europarlamentaru Valdemaru Tomaševskiu BNS nepavyko susisiekti.

A.Andruškevičiaus ir kito vyro lavonai su šautinėmis žaizdomis penktadienį rasti vicemero namuose Eišiškių seniūnijoje Šalčininkų rajone. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas BNS šeštadienį sakė kol kas neturintis daugiau naujos informacijos apie nelaimės tyrimą ir žadėjo jos pateikti kiek vėliau.

Pasak žiniasklaidos, 51 metų A.Andruškevičius penktadienį namuose iš legaliai laikomo ginklo nušovė žmonos meilužį ir po to kieme nusišovė pats.

A.Andruškevičius nuo 2007 metų buvo renkamas į Šalčininkų rajono tarybą, o nuo 2009 metų dirbo vicemeru. Šiais metais jis dalyvavo Seimo nario rinkimuose Varėnos - Eišiškių rinkimų apygardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lenkelis

Lenkelis portretas
Gaila zmogaus-reikejo boba nusauti geriau ,tai butu teisingumas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių