ŽIV sergančių kalinių gydymas bus kompensuojamas iš PSD fondo

Sergančių ŽIV ir kitomis pavojingomis užkrečiamomis ligomis kalinių gydymas bus kompensuojamas Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis.

Už atitinkamas įstatymo pataisas šeštadienį balsavo 80 Seimo narių, nė vienas nebuvo prieš, trys susilaikė.

Pasak siūlymą pateikusios Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), tai užtikrins nepertraukiamą sergančiųjų gydymą laisvės atėmimo vietose ir leis apsaugoti gyventojus nuo galimos rizikos užsikrėsti.

„Taip užtikrinsime ne tik reikiamą finansavimą šioms ligoms gydyti, bet ir patį gydymo procesą bei sumažinsime šių ligų plitimo grėsmes. Tam, kad į laisvę išėję šie žmonės galėtų kuo geriau integruotis visuomenėje ir nekeltų ligų pavojaus aplinkiniams“, – pranešime sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Šiemet šiam tikslui numatyta skirti apie 1 mln. eurų iš PSDF.

Statistika rodo, kad Lietuvai, palyginti su visa Europos Sąjunga, tenka daugiausia – 235 – kalinių 100 tūkst. gyventojų.

Nevyriausybinės organizacijos-koalicijos „Galiu gyventi“ pernai lapkričio duomenimis, kalėjimų sistemoje yra apie 300 ŽIV infekuotų ir apie tai žinančių asmenų, tik apie trečdalis jų buvo intensyviai gydomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NU JO

NU JO portretas
Gal todel net garbingo amziaus zmonems,vaikams,niekuo nenusikaltusiems, poliklinikose tenka primoketi uz tyrimus-kraujo,rentgeno ir kt.Taip sutaupomos lesos "vargsams"kaliniams.Pavyzdziui- bobutei tyrimu reikia todel,kad kazkoks parazitas,isplesdamas is ranku rankine,isnarino peti,plyso raumuo,raisciai.Nereikia ju gydyti,tai Dievo bausme ne tik Temides.

jhjhjh

jhjhjh portretas
o kodėl iš PSD, jie mokesčių nemoka, juk kitų, nemokėjusių mokesčių, niekas negydo už dyka.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai konstitucinis teismas pripažino,kad dabar galima tuos iškrypėlius leisti gyventi šalyje,na tai ŽIV sergančiu gerokai padaugės ir siteiks nemokama gydyma iš mūsų sąskaitos.O mūsų sergantiesiems špygą po nosim.Štai koks gyvenimas. Nepriklausomybė iškovota tik vagių,vaikvanagių, iškrypelių,žulikų gaujoms
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių