A. Zuokas lieka prie liberalų vairo

  • Teksto dydis:

Šiandien Trakuose vykusio Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) suvažiavime apie 200 susirinkusių suvažiavimo delegatų perrinko partijos pirmininką, buvusį Vilniaus merą Artūrą Zuoką. Pirmininkas išrinktas dviejų metų kadencijai.

„Šiandien matome, kad visame pasaulyje naikinami liberalios demokratijos principai, kaip niekad aktyviai kėsinamasi į žmogaus laisves, griaunami atviros visuomenės pamatai. Vakarų civilizacijos priešai net atvirai sako, jog sunaikinti liberalizmą reiškia sunaikinti Vakarų civilizaciją. Liberalizmo priešams ypatingai padeda tai, kad liberalai per pastaruosius dešimtmečius yra pridarę klaidų, nuvylę daugybę žmonių. Liberalai ir Lietuvoje padarė daug klaidų, turime tai pripažinti ir atsinaujinti. Per ateinančius du metus kartu su savo pavaduotojais užsibrėžiu užsiimti rimtomis partijos statybomis, ištaisant klaidas, ten, kur jų buvo ir yra“ – sakė A. Zuokas.

Suvažiavimo metu partijos pirmininko pavaduotojais patvirtinti: Aldona Šventickienė – Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė, aktyvi visuomenės veikėja. 2012 metais gavo metų mokytojos apdovanojimą. Vydūnas Sadauskas – teisininkas, Lietuvos laisvės sąjungos Trakų skyriaus pirmininkas. Regimantas Čiupaila – matematikas, inžinierius programuotojas, Lietuvos politinis bei visuomenės veikėjas. Buvęs LR Vidaus reikalų ministras, seimo narys. Žilvinas Šilgalis – Lietuvos laisvės sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkas, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, frakcijos Vilniaus miesto savivaldybėje vadovas, buvęs Lietuvos Respublikos Seimo narys. Saulius Gegieckas – Lietuvos laisvės sąjungos Pakruojo skyriaus pirmininkas, Valdybos narys, Pakruojo rajono meras.

Nauji tikslai

Suvažiavimo metu taip pat pristatyta atnaujinta Lietuvos laisvės sąjungos programa ir manifestas, kurioje didžiausias dėmesys nukreipiamas ekonomikos vystymui, verslo skatinimui bei demografinės krizės likvidavimui Lietuvoje.

Partijos Valdyba įstatų nustatyta tvarka bus renkama artimiausiame Tarybos posėdyje.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) buvo įkurta 2014 m. liepos 12 d., sekant 25 metus siekiančia Lietuvos liberalų sąjungos tradicija, susijungus dviem politinėms jėgoms: Sąjungai TAIP su Liberalų ir centro sąjunga. Organizacija vienija beveik penkis tūstančius narių ir simpatikų visoje Lietuvoje, o partijos narių gretose yra trijų savivaldybių merai, vicemerai, apie penkiasdešimt išrinktų Lietuvos savivaldybių tarybos narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių