2023 ir 2024 metų skelbimo atmintinais metais tvarka nesikeis

Seimui ketinant keisti atmintinų metų skelbimo tvarką, Švietimo ir mokslo komitetas mano, kad 2023 ir 2024 metų skelbimui atmintinais turi būti taikoma iki šiol galiojusi tvarka.

Švietimo ir mokslo komitetas trečiadienį pritarė Seimo nario pasiūlymui, kuriuo siūloma numatyti, kad 2023 ir 2024 metai atmintinais metais būtų skelbiami ne vėliau, kaip likus pusei metų iki atmintinų metų pradžios.

Nauja redakcija išdėstyto Seimo nutarimo „Dėl atmintinų metų nustatymo tvarkos“ projekte siūloma, kad atmintini metai skelbiami ne vėliau, kaip likus dvejiems metams iki atmintinų metų pradžios, siekiant laiku numatyti jų minėjimui įgyvendinti reikalingus biudžetus, parengti minėjimo programas ir planuojamas priemones.

Vadovaujantis naujai suformuluotu principu, 2023 ir 2024 metų atmintinų metų minėjimo skelbimui liktų per mažai laiko parengti ir paskelbti, todėl komitetas pritarė, kad minėtų atmintinų metų skelbimui būtų taikomas iki šiol galiojęs skelbimo datos principas „ne vėliau, kaip likus pusei metų iki atmintinų metų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių