Aistringa rinkimų kampanija

Dviejose rinkimų apygardose prasidėjus agitacijos kampanijai, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sulaukė pluošto skundų dėl galimo rinkėjų papirkimo ir įstatymų pažeidimo.

Vieni kitus skundžia kandidatai į Seimo narius Šilalės-Šilutės vienmandatėje rinkimų apygardoje. Socialdemokratų partijos kandidato Osvaldo Šarmavičiaus atstovė pranešė, kad socialliberalų kandidatė Daiva Vaitkevičiutė-Rekašienė rinkimų apygardos teritorijoje esančioms bibliotekoms dovanoja knygų, sveikina tėvelius, kurie šiemet susilaukė vaikų, ir dovanoja jiems minkštų žaislų. Be to, šios kandidatės akcijos aprašytos vietos laikraštyje "Šilalės artojas". Kai kurie rašiniai pažymėti, jog tai yra politinė reklama.

Rinkėjų papirkimu socialdemokrato atstovė įtaria ir kitą kandidatą – Tvarkos ir teisingumo partijos narį Remigijų Žemaitaitį. Jis, kaip europarlamentaro Juozo Imbraso padėjėjas, "Šilalės artojo" patalpose esą teikia nemokamas teisines paslaugas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidato Jono Gudausko atstovė apskundė laikraštį "Šilalės artojas". Skunde teigiama, kad šių metų spalio 15 d. J.Gudauskas į šio leidinio redakciją nunešė prašymą spausdinti politinę reklamą. Tačiau bendrovės direktorė Laima Žiauberienė esą informavo, kad politinės reklamos nespausdins.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas tvirtino, kad tai tikriausiai pirmas atvejis, kai laikraštis atsisako publikuoti politinę reklamą.

Galimiems rinkėjų papirkimo atvejams tirti VRK sudarė specialią darbo grupę.

Spalio 16 d. prasidėjo oficiali agitacinė kampanija Seimo rinkimuose Šilalės-Šilutės ir Vilniaus-Šalčininkų apygardose. Į dvi laisvas vietas Seime pretenduoja 17 kandidatų, juos kelia 10 partijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių