Alsėdžių bendruomenė siekia masiškiausio sėdėjimo pakelėje rekordo

Minėdama miestelio gimtadienį, Alsėdžių bendruomenė šiemet nusprendė siekti masiškiausio sėdėjimo pakelėje rekordo „Al sėdu“.

Kitais metais Alsėdžiai minės 765-erių metų jubiliejų. Gimtadienį bendruomenė švenčia rugpjūčio pirmąjį šeštadienį.

Šiemet alsėdiškiai, panorę išgarsinti savo miestelį, nusprendė siekti masiškiausio sėdėjimo pakelėje rekordo. Mat padavimas pasakoja – kartą pakelėje sėdėjusio dieduko prašalaitis paklausęs „kuoke čė veita?“ Diedukui pasigirdę „kon če veiki“ ir šis atsakęs – „al siedu“. Taip miestelis gavęs Alsėdžių vardą. Pasėdėti pakelėje šiandien išėjo kone visa miestelio bendruomenė.

„Mes laba tikimės, kad turėtumėm sulaukti bent jau pusantro tūkstančio žmonių. Alsėdžiuos gyvena, mona žiniom, apie 1300 žmonių, tai vat tei du šimta žmonių privažiavo iš kitų pašalėlių – tai ir šventė šiandien, kad visi sugrįžta – ir emigrantai ir giminės ir artimieji katrie tur bent kokių ryšių“, – sakė Alsėdžių bendruomenės pirmininkas Žydrūnas Purauskis.

„Sėdinčių pakelėj, pagal mūsų legendą, tai tikrai manom, kad mes būsim pirmieji, kol mūsų kas nors neaplenks. Tas tikslas mūsų yra ir garsinti, ir parodyti, kad esam vieningi. Jeigu mums reikia, mes esam vieningi ir iš tiesų rankų atstumu šiandien turėtumėm pasėdėti, prisėsti tikrai nemažą atstumą“, – kalbėjo Alsėdžių seniūnė Danutė Repšienė.

Pasėdėti pakelėje alsėdiškiai atsivedė ir savo augintinius, kai kurie akcijos dalyviai žaidė stalo žaidimus, skaitė spaudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Saunuoliai Alsediskiai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių