Alytaus rajone kyla nauji senelių globos namai

  • Teksto dydis:

Gegužės pabaigoje Alytaus rajone, Pivašiūnuose, planuojama atidaryti naujus senelių globos namus, kuriuose numatyta apgyvendinti 20 vienišų senelių.

Naujus senelių globos namus stato Alytaus rajono savivaldybė. Projektui finansuoti skirtos  Europos Sąjungos, valstybės ir savivaldybės biudžetų lėšos. Už daugiau kaip 2 mln. litų bus pastatytas ir įrengtas vieno aukšto pastatas, įrengtas geoterminis šildymas ir saulės kolektoriai. Globos namuose bus įrengta 20  vietų. Kol statybos nebaigtos, seneliai gyvena Pivašiūnų parapijos globos namuose, kuriuos kasmet finansiškai ir savivaldybė.

„Globos namų statybos vyksta pagal planą. Atidarymo galime tikėtis numatytu laiku. Naujų senelių globos namų reikėjo, nes parapijiniai neatitiko reikalavimų, be to, kaip sakė Jo Ekscelencija Kaišiadorių vyskupijos vyskupas Jonas Ivanauskas, parapijai buvo per sunku juos išlaikyti. Parinkome naujiems namams vietą šalia mokyklos, nes aplinkui daug erdvės, bus vietos pasivaikščioti, be to, ir mokiniai galės prisidėti prie senelių globos ir priežiūros. Manau, senelių globos namų įrengimas šalia mokyklos prisidės ir prie jaunimo socialinio jautrumo ugdymo", - kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas po pasitarimo globos namų statybos vietoje.

Šiuo metu Alytaus rajone yra treji globos namai ir du dienos centrai senjorams ir neįgaliesiems.

Lankydamasis Pivašiūnuose rajono meras A. Vrubliauskas su savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus specialistais aptarė ir Pivašiūnų gimnazijos bibliotekos perkėlimo į naujas patalpas klausimą. Biblioteka bus perkelta į suremontuotą mokyklos patalpą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS portretas
“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių