Antroje kitos savaitės pusėje sulauksime geresnių orų

  • Teksto dydis:

Artimiausiomis dienomis termometro stulpelis neperkops nė 20 laipsnių padalos, tačiau antroje savaitės pusėje orai turėtų taisytis. Taip LRT radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas.

Pasak jo, penktadienį galima sulaukti jau ir 27 laipsnių šilumos, tačiau iki tol reikėtų neapmiršti šiltesnių drabužių ir skėčių.

Sekmadienį orai šalyje iš tikrųjų skirsis. Iš rytų, pietryčių artės ciklono lietaus debesys, kurie pirmiausia pasieks rytinius šalies rajonus ir dieną pamažu plis Vakarų Lietuvos link. Tačiau iki vakaro lietus daugiausia turėtų apimti rytinę šalies pusę ir galbūt rytinę Žemaitijos dalį.

Vakarinėje Žemaitijos dalyje ir pajūryje lietaus tikimybė bus maža, dažniau švies saulė, o ir temperatūra turėtų būti aukštesnė - apie 15-18 laipsnių šilumos. Rytinėje šalies pusėje, kur visa diena išliks debesuota, lis, bus vėsiau - apie 13-16 laipsnių šilumos.

Sinoptikas perspėja, kad Vilniuje Dainų šventės dalyviai ir žiūrovai turėtų nusiteikti prastam orui, nes intensyviausias lietus būtent į Vilniaus ir Utenos apylinkes turėtų atkeliauti vakare.

Pirmadienis bus debesuotas. Tiek naktį, tiek dieną lis su trumpomis pertraukomis, vietomis - gausiai. Vėjas aprims, bet temperatūra išliks žema. Naktį ji sieks 8-13 laipsnių šilumos, dieną pakils iki 13-18 laipsnių.

Antradienį ir trečiadienį ciklonas vis dar sukiosis netoli mūsų šalies, tačiau jis silps, taigi lietaus jau bus mažiau. Nors palis dar daug kur, lietus bus trumpesnis ir silpnesnis. Temperatūra po truputį kils, nes atsiras daugiau pragiedrulių. Naktys dar bus vėsios - 8-14 laipsnių šilumos. Antradienio dieną temperatūra jau kils iki 18-20, o trečiadienį - iki 18-23 laipsnių šilumos.

Antroje savaitės pusėje ciklonas turėtų visai suirti, todėl slėgis kils, o orai taisysis. Ketvirtadienį ir penktadienį palis tik vietomis, lietus bus trumpas ir negausus, dažnai švies saulė, taigi ketvirtadienio dieną jau bus 20-25 laipsniai šilumos, o penktadienį jau gali būti 22-27 laipsniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių