Anykštėnai pasiuvo rekordinę Gruzijos vėliavą

  • Teksto dydis:

Grupė anykštėnų pasiuvo Gruzijos vėliavą, pretenduojančią į Lietuvos rekordų knygą. Vėliava bus išskleista rytoj Katedros aikštėje, minint Gruzijos nepriklausomybės dieną.

Gruzijos vėliava neišsitenka mokyklos aktų salėje. Išskleista keturiasdešimt penkių metrų ilgio, trisdešimties metrų pločio vėliava uždengtų  stadioną.

„Tai yra ženklas, kad mes visi labai norim jiems padėti, palaikyti – kartais nebūtina žmonėms padėti finansine  pagalba, kartais labiau reikia palaikymo. Ši idėja ir buvo gražus palaikymas ir pasakymas Gruzijos valstybei,  kad mes esame kartu su gruzinais“, – sakė idėjos autorius, Širvintų kultūros centro direktorius, Erikas Druskinas.

Vėliavai  sunaudota devyni šimtai metrų medžiagos. Per penkis savaitgalius ją pasiuvo anykštėnai pedagogai ir  studentai.

„Kiekvienas žmogus turi jausti, kas yra ta nepriklausomybė. Negaila savaitgalių, kai matai, kad žmonės turi labai gražių gerų idėjų“, – tikino A. Vienuolio progimnazijos pradinių klasių mokytoja Svetlana Šerelienė.

Šios akcijos iniciatoriai neseniai grįžo iš Gruzijos, kur dalyvavo poezijos pavasario renginiuose.

„Ir Tbilisyje ir Telavyje – visur aš gruzinų auditorijoje sakydavau,  kad mes Lietuvoje turime tokia didžiulę vėliavą. Kai pasakydavau,  koks jos plotas, jie nesuvokdavo, kaip galima padaryti tokią vėliavą – tai jūs čia dėl mūsų ? – sako, taip, sakau, mes norime būti kartu su jumis. Jiems  ašaros pasirodydavo akyse“, – prisimena A. Vienuolio progimnazijos direktorė Irena Andrukaitienė.

Vėliava bus išskleista rytoj, minint Gruzijos nepriklausomybės dieną Vilniuje katedros aikštėje.         

Antano vienuolio progimnazija jau yra pasiuvusi pačią ilgiausią Lietuvos vėliavą, ji buvo išskleista Tbilisyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių