Apklausa: toliau auga liberalų populiarumas

  • Teksto dydis:

Jei rinkimai į Seimą vyktų kitą sekmadienį, daugiausia balsų gautų Socialdemokratų partija ir Liberalų sąjūdis.

Naujausia apklausa rodo, kad už socialdemokratus balsuotų mažiau nei prieš mėnesį - 19,3 proc. apklaustųjų (kovą - 21,5 proc.). Antroje vietoje pagal rinkėjų balsų skaičių būtų opozicinis Liberalų sąjūdis - jis gautų 14,8 proc. rinkėjų balsų. Šios partijos populiarumas toliau auga - prieš mėnesį už partiją pasisakiusiųjų buvo 12,7 proc.

Bendrovės „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys sako, kad Socialdemokratų partija ir Liberalų sąjūdis šiuo metu yra populiariausios politinės partijos.

„Pirmoje vietoje, kaip ir keletą metus iš eilės, yra socialdemokratai - 28 proc. nuo atėjusių balsuoti, bet po rinkimų tai yra pats silpniausias rezultatas socialdemokratų, o antroji vieta yra Liberalų sąjūdis - jis paaugo dar 3 procentiniais punktais, ir tas augimas tęsiasi jau 5 mėnesius. Faktiškai Liberalų sąjūdis jau vejasi socialdemokratus ir turi Liberalų sąjūdis 21 proc. - šios dvi partijos didelės šiuo metu politinėje scenoje“, - LRT radijui sakė V.Gaidys.

Jo nuomone, Liberalų sąjūdžio populiarumas ypač išaugo po tiesioginių merų rinkimų.

„Manau, kad tie dalykai susiję (su merų rinkimais - BNS) - aktyvumas partijos žymiai padidėjo, gal anksčiau liberalai suaktyvėdavo tik rinkimų metu, o pastaruosius pusę metų, gal ir daugiau - metus laiko - matosi didžiulis aktyvumas įvairiose sferose, tame tarpe ir per rinkimus gerai pasirodė, jų atstovai gauna aukštus reitingus“, - kalbėjo V.Gaidys.

Anot jo, kitos partijos - Tėvynės Sąjungas, „Tvarka ir Teisingumas“ gavo po 12 proc. (nuo atėjusių balsuoti), jos yra „antram ešelone“, Darbo partija - 9 proc.

Pasak skelbiamos apklausos, „Tvarka ir teisingumas“ dabar rinkimuose gautų 8,6 proc. balsų, Tėvynės sąjunga-krikščionys demokratai - 8,3 proc. balsų, Darbo partija - 6,3 proc.

Už Valstiečių ir žaliųjų sąjungą balsuotų 4,9 proc. apklaustųjų, už Lietuvos lenkų rinkimų akciją - 3 proc., Žaliųjų partiją - 2,6 proc, „Drąsos kelią“ - 0,3 proc.

16,1 proc. respondentų nežino, už ką balsuos, 11,7 proc. neitų į rinkimus.

Visuomenės nuomonių ir rinkos tyrimų centro „ Vilmorus“ apklausą šeštadienį paskelbė dienraštis „Lietuvos rytas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladimir

Vladimir portretas
KAS TOKIA ,,APKLAUSA'' TIKITE?

NA NA

NA  NA portretas
apklausas matomai užsako guogos CHėBRA ,kad sėkmingai vartytus jo investuoti pinigai į liberalų išpūstą burbulą ,su žmonėms pažadėtais tuščiais pažadais ,,,reikia ir toliau kvailinti žmones ,kad žmonės liberalai galvoja ,o dievas guoga daro su išloštais pinigais iš tų pačių nelaimingųjų žmonių ,,,,sėkmės skirstytojams , iš silpnesnių atima ,garsiau rėkiantiems atiduoda ,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių