Apkuopti piliakalniai, ant kurių liepos 6-ąją aidės „Tautiška giesmė“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį per „Darom“ akciją sutvarkyti Lietuvai svarbūs piliakalniai, ant kurių liepos 6-ąją, Valstybės dienos proga, bus giedama „Tautiška giesmė“.

„Džiugu, kad daug dėmesio sulaukė piliakalniai. Simboliška ne tik tai, kad liepos 6-ąją nuo 100 piliakalnių „Tautiška giesmė“ bus giedama būtent Piliakalnių metais. Šių metų giedojimu bus duotas oficialus startas artėjančiai mūsų Valstybės šimtmečio šventei“, – teigė „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ idėjos autorius Raimundas Daubaras.

Piliakalniai itin aktyviai tvarkyti Pakruojo, Utenos, Švenčionių ir kitose savivaldybėse. Į Švenčionių rajone stūksančio Cirkliškio piliakalnio tvarkymą intensyviai įsitraukė ir bendruomenė – net 20 Švenčionių profesinio rengimo centro bendruomenės narių.

„Raginti jų tikrai nereikėjo. Žmonės pakankamai sąmoningi – jiems rūpi, kad greta jų esanti piliakalnio teritorija būtų tvarkinga, jie jaučiasi atliekantys pilietinę pareigą. O žinia, kad šis tvarkymasis yra pasiruošimas liepos 6-osios giedojimui, buvo papildoma motyvacija“, – teigė mokyklos direktorė Milda Gustienė-Vilniškė.

„Talkoje dalyvauju kasmet, bet šiemet sąmoningai rinkausi tvarkyti būtent piliakalnį. Manau, tai labai graži idėja – pasiruošti Valstybės dienos šventei iš anksto, prisidėti prie jos kūrimo ne tik „Tautiška giesme“, bet ir vietos, kur ši giesmė bus giedama, sutvarkymu“, – sakė akcijos dalyvis Vismantas.

„Tautiška giesmė aplink pasaulį“ gimė prieš aštuonerius metus, kai buriuotojai, „Tūkstantmečio odisėjos“ metu jachta „Ambersail“ apsukę Žemės rutulį ir aplankę pasaulio lietuvių bendruomenes, pakvietė visus tautiečius švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį, vieningai giedant Lietuvos himną. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių