Ar gali nepilnametis vedžioti šunį be antsnukio?

Draudimo šunis vedžioti nepilnamečiams arba tai daryti be antsnukio nėra, tačiau nuo atsakomybės už gyvūną tai neatleidžia. Taip sako Vilniaus savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Adžėjus Dinikis.

Praėjusią savaitę LRT RADIJO klausytojai teiravosi dėl šunų vedžiojimo taisyklių, tačiau dar liko neaiškumų. 

„Vilniaus savivaldybės atstovas kalbėjo, kad šunims nebūtina dėti antsnukių. Jei trylikametė mergaitė veda veršio dydžio šunį, ar ji gali sulaikyti savo augintinį, kuris, eidamas pro mane, pasižiūri tokiomis akimis, kad net nežinau, ar jam ką sakyti, ar sustingti?“ –  teiraujasi radijo klausytojas.  

Vilniaus savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjas tikina, kad nėra griežto reikalavimo, jog šunys privalo būti vedami su antsnukiu. 

„Šuo gali būti vedamas su pavadėliu ir su antsnukiu arba be. Antsnukis turi būti uždedamas tik pavojingiems šunims. Tačiau visada reikalaujama, kad šunį prižiūrintis ir vedantis asmuo užtikrintų, jog šuo nesukeltų grėsmės ar pavojaus kitiems asmenims“, – pažymi A. Dinikis. 

Vilniaus savivaldybės atstovo teigimu, draudimo šunis vedžioti nepilnamečiams taip pat nėra. „Tačiau, kaip ir sakiau, turi būti užtikrinamas saugumas, tokiu atveju atsakomybė tenka tėvams. Jeigu nepilnamečio vedamas šuo kažką užpuls, sutrikdys sveikatą arba sugadins, bus taikoma atsakomybė tėvams už vaiko nepriežiūrą, tada tėvai turės atlyginti ir patirtus nuostolius“, – aiškina pašnekovas. A. Dinikio žodžiais, tokiu atveju gali domėtis ir Vaikų teisių apsaugos tarnyba, norėdama įsitikinti, ar tėvai tinkamai vykdo savo pareigą, leisdami savo vaikui vesti pavojingą šunį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne Onutei

ne Onutei portretas
Kai tavo šunelis 30 kg įkas man as paprasýsiu 30 tūkstancių , paziuresim ar antsnukis ne pigiau tau atzieis!įstatymas sako , atlygint viską ir moraline zalą ir materealinę

Onutei

Onutei portretas
Mano šunelis ne 60 kg, o tik kokie 35 kg ir aš tikrai žinau, kad jis ne užpuls nieko. Todėl man reikia įstatymo, kad galiu jį vedžiot be antsnukio :D

Onute

Onute portretas
Nejaugi zmonems iki pilno proto reikia butinai,isakymo.juk ir taip pikti,dideli sunys,ar juos vaikai vedziotu ar suauge,turi buti su antsnukiais,kaip galima buti idiotais galvojant,kad mano,sverianti iki 60 kg sunelis neuzpuls vaiko ar suaugusio.cia niekas nezino kas suns galvoje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių