Ar klius iš voljero ištrūkusios meškos savininkams?

  • Teksto dydis:

Praėjusios savaitės pabaigoje iš voljero Joniškio rajone ištrūkusios meškos savininkai pažeidė leidimo laikyti gyvūną sąlygas, bus sprendžiama dėl jų atsakomybės, pirmadienį pranešė Aplinkos ministerija.

„Sudarydami sąlygas meškai ištrūkti į laisvę, gyvūnų savininkai pažeidė laukinių gyvūnų laikymo taisykles ir išduoto leidimo sąlygas. Toliau bus sprendžiama, kokią atsakomybę jų atžvilgiu taikyti“, – rašoma ministerijos pranešime.

Turimais duomenimis, gyvūnas penktadienį iš aptvaro ištrūko, nes prižiūrėtojas, atėjęs meškos pamaitinti, neužstūmė narvo durų skląsčio. Meška atsidarė duris ir išėjo į Vilkiaušio mišką.

Apie laisvėn ištrūkusi plėšrų gyvūną bendrasis pagalbos centras pranešė policijai ir ugniagesiams. Keli policijos ekipažai, aplinkosaugininkai, kavinės apsauga ir darbuotojai ėmėsi meškos paieškos, tačiau greitai temstant paieškos rezultatų nedavė. Prieš vidurnaktį atvykęs meškų dresiruotojas ir augintojas Mykolas Zobovas apžiūrėjo likusius savo augintinius ir konstatavo, kad į laisvę ištrūko pati ramiausia iš trijų meškų, 28-erių metų rudoji Karelijos meška Cielė. Ryte dresiruotojas savo buvusią augintinę aptiko miške netoli kavinės ir sugrąžino atgal į narvą.

Meška buvo pabėgusi iš Kirnaičių kaimo kavinėje „Plūgo broliai“ esančio voljero.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zuben

Zuben portretas
Čia ta pati ramiausia meškutė, kur šančiuose narvo valytojai skalpą nulupo. :))) atimtų greičiau tuos žvėris iš bepročio rankų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių