Artėja rekordinė „Palangos stinta“ (programa)

  • Teksto dydis:

Iki šventės „Palangos stinta“ likus kiek daugiau nei dviem savaitėms, Palangos miesto vadovai, kultūros darbuotojai, verslininkai bei atsakingų tarnybų atstovai savivaldybėje aptarė, kaip vyksta pasirengimas renginiui, į kurortą vasario 18 d. neabejotinai sutrauksiančiam minias pramogautojų. Savivaldybėje vykusiame pasitarime konstatuota – artėjančiai šventei, kuri šiemet bus rekordinė dalyvių skaičiumi, pasirengta.

Stintų šventė Palangoje šurmuliuos tris dienas – vasario 17-19 d., tačiau gausiausio svečių skaičiaus neabejotinai kurortas sulauks šeštadienį, vasario 18 d. Šventėje tradiciškai bus gausu ne tik agurkais kvepiančių žuvų bei tautodailininkų siūlomų dirbinių, bet ir atrakcijų – gerą nuotaiką skleis kurorto meno kolektyvai, visi norintieji bus kviečiami išbandyti savo jėgas įvairiose rungtyse: stintų meškeriojimo ar inkaro laikymo varžybose, stintų valgymo čempionate ir kt. O geriausi šalies kepėjai savo išmonę demonstruos Stintų barbekiu čempionate.

Kaip ir kasmet, „Palangos stintos“ pramogas praturtins ir tą pačią dieną vyksianti Sveikuolių šventė, kurios metu rengiamos vadinamosios ruonių maudynės jūroje ties tiltu.

Palangiškiai džiaugiasi, kad „Palangos stinta“ kasmet į kurortą privilioja vis gausesnį būrį svečių bei dalyvių. Matydami šventės populiarumą, šiais metais organizatoriai apsisprendė išplėsti šventės erdvę, kadangi vien J. Basanavičiaus gatvėje sutalpinti visų norinčiųjų tapo nebeįmanoma.

Tad šiemet stintos kvepės ne tik pagrindinėje kurorto pėsčiųjų alėjoje, bet ir Vytauto gatvės atkarpoje nuo Kretingos gatvės iki Rąžės gatvės. Čia, kaip ir J. Basanavičiaus gatvėje, šurmuliuos kermošius, o erdvė ties Kurhauzu bus skirta aktyvioms atrakcijoms – šioje vietoje bus rengiamos valties tempimo varžybos, bus ir vaikams numatyta pramogų erdvė.

Jau dabar aišku, kad šiemetinė, jau keturioliktoji Stintų šventė sulauks ne tik daug pramogautojų, bet ir bus rekordinė dalyvių gausa – „Palangos stintoje“ dalyvaus per 100 prekybininkų. Žuvų įsigyti bus galima 25 vietose. Tad norintieji namo parsivežti lauktuvių, turės iš ko pasirinkti – pramogautojų dėmesio lauks specialiai šventei marinuotos ir išradingai supakuotos marinuotos stintos, šviežios žuvys, taip pat – kiti gardumynai bei tautodailininkų siūlomi dirbiniai.

Dalyvauti kermošiuje panoro gausus būrys tautodailininkų – jų šiemet bus apie 200. Ir nors mugės dalyviai Stintų šventės svečius kasmet siekia nustebinti naujovėmis, šiais metais kermošius bus išskirtinis – tarptautinis, kadangi norą dalyvauti jame pareiškė tautodailininkai iš Latvijos, Ukrainos, Lenkijos bei Rusijos, Kaliningrado srities.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Atsimenu sovietmečiu kilogramas ungurio žalio-gyvo kainavo 1 rublis, galima buvo nusiderėti ir už 90 kapeikų. Sakyčiau palyginus labai pigiai, anądien nusipirkau kelias k. rūkymo skumbrijas be galvų (lenkiškas), vienos svoris netoli 300 gr. kaina iki vieno euro. Palangoje su galva - 9 eurai. Supraskim ir Juos vieni nori tik išgyventi, kiti gyventi, o kiti labai gerai gyventi. Kadangi aš noriu gerai gyventi į Palangą nevažiuoju.

Idomu

Idomu portretas
kiek siemet kainuos viena stinta - 1 ar 2 eurus ? :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių