Atleidžiami septyni Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos darbuotojai

Šią savaitę bus atleisti septyni korupcija įtariami Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos darbuotojai, dar dviejų įtariamųjų nepavyko rasti, BNS ketvirtadienį pranešė tarnybos vadovas Manfredas Žymantas.

„Nuo birželio 30 dienos bus atleisti septyni darbuotojai“, - sakė M.Žymantas.

Teisėsauga pirmadienį pranešė tirianti keliasdešimt korupcinių nusikaltimų epizodų, kai neįgalumas ar darbingumas žmonėms buvo nustatomas davus kyšį. Įtarimai pateikti devyniems Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Klaipėdos ir Šiaulių teritorinių padalinių tarnautojams, taip pat gydytojui, klinikos savininkui ir keliems pacientams. Pacientų galimai duotų kyšių dydis siekia 400-600 eurų.

Pasak M.Žymanto, likusių dviejų įtariamųjų tarnybos darbuotojams rasti nepavyko, nes jų telefonai po apklausos buvo atimti, jie yra nušalinti nuo užimamų pareigų.

Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius Saulius Urbanavičius teigia, kad neįgalumo nustatymo srityje korupcijos apraiškos tebėra sisteminės. Anot jo, pareigūnai aptinka korupcijos apraiškų nustatant neįgalumą ir darbingumą daugiau nei 15 metų.

Reaguodamas į situaciją, socialinės apsaugos ir darbo ministras žada peržiūrėti neįgalumo ir darbingumo nustatymo tvarką bei patikrinti daugiau sprendimų, kai žmones nuspręsta terminuotai pripažinti neįgaliais ar nedarbingais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
atleisti septyni darbuotojai, bet kad eme kysius jokios baudziamos bylos, kiti i ju vieta ir toliau ims kysius. Ka ta musu su.........ta valdzia mulkina zmones, jus pasodinkite kada nors nors viena toki kysininka, va tada gal ir bijos imti

Anonimas

Anonimas portretas
Praktika prajejo,dabar ir i Seima priims be kliuciu!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių