Atleidžiami teisininkai iš Aukščiausiojo ir Apeliacinio teismų

Teisėjų taryba posėdyje penktadienį pritarė Aukščiausiojo Teismo teisėjo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko Jono Prapiesčio ir Apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko Aloyzo Kruopio atleidimui iš pareigų.

65-erių metų V. Prapiestis taip pat atleidžiamas ir iš teisėjo pareigų. Teisininkas yra Nepriklausomybės akto signataras, 1992-1996 metais ėjo Teisingumo ministro pareigas, 1996-2005-siais buvo Konstitucinio Teismo teisėju.

Teisėjų taryba patarė prezidentei kreiptis į Seimą dėl šių teisėjų atleidimo. Pagal įstatymą Aukščiausiojo ir Apeliacinio teismo teisėjus prezidentės teikimu skiria ir atleidžia Seimas.

Teisėjų taryba taip pat patarė Daliai Grybauskaitei kreiptis į Seimą ir dėl Apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko A. Kruopio atleidimo pasibaigus paskyrimo į šias pareigas terminui. A. Kruopys toliau dirbs teisėju Apeliaciniame teisme.

Taip pat baigiasi dviejų šio teismo teisėjų – 65-erių metų Reginos Gaudutienės ir 65-erių metų Rūtos Mickevičienės – įgaliojimai. Teisėjų taryba taip pat patarė šalies vadovei kreiptis į Seimą dėl jų atleidimo.

Lietuvos apeliacinis teismas nagrinėja apeliacinius ir kitus skundus dėl neįsiteisėjusių Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardos teismų sprendimų, nuosprendžių ir nutarčių civilinėse ir baudžiamosiose bylose. Šis teismas taip pat sprendžia dėl tam tikrų bylų teismingumo.

Aukščiausiasis Teismas yra vienintelis kasacinis teismas Lietuvoje įsiteisėjusiems bendrosios kompetencijos teismų sprendimams, nuosprendžiams, nutartims, nutarimams ir įsakymams peržiūrėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gerai.kad yra Apeliacinis ,ir AukščiausiasisTeismai,o tai klestinti korupcija Kauno Apygardos ir Apylinkes teismuose panaikintų sąvoką TEISINGUMAS.

Eigirdas

Eigirdas portretas
Sunku nusimesti sovietinę kuprą: korupciją, ilgėtis lygiavos („uravnilovkos"), sovietinės nostalgijos, pažinčių, privilegijų. Bjaurus palikimas ir teisėtvarkoje. Visi, žinome, kaip nelengva buvo išspręsti ,atrodytų, aiškią Sausio 13 bylą, bet „pataikavimas vyresniajam broliui" tempė laiką, kol pagaliau teisybė nugalėjo. Žudikai turi gauti ir gavo atpildą. O kiek žinome bylų, kur žulikai išvengė atpildo ar tenkinosi mažomis nuobaudomis. Visi žinome, kaip buvo išspręsti du atvejai, kai autoavarijose žuvo du dviratininkai. O juk įstatymas numatė, kad lengvinančios aplinkybės suteikia teisę bausmę sumažinti tik trečdaliu.

Anonimas

Anonimas portretas
,,,,,,teisejai,,,,,,,tare uzteks ir pasikise po pazastim issiputusy maisa su eurais perrista virve ....issejo ilsetis y meksika [ kad niekas greitai nesurastu] palike lietuvos savo tapkes....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių