Australijoje mirė V. Landsbergio sesuo A. Karazijienė

Ketvirtadienio rytą Australijoje, Melburne, mirė prof. Vytauto Landsbergio sesuo Alena Karazijienė (Landsbergytė-Žemkalnytė). A. Landsbergytė-Žemkalnytė gimė Kaune 1922 m. vasario 26 d.

1943 m. baigusi Vilniaus universitetą, kur studijavo prancūzų ir lietuvių kalbas, dirbo mokytoja Vilniaus aukštesniojoje technikos mokykloje. 1944-aisiais su vyru pasitraukė į Vokietiją, Austriją, vėliau šeima emigravo į Australiją.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis linki stiprybės ir dvasios paguodos Alenos Karazijienės (Landsbergytė-Žemkalnytė) šeimai ir artimiesiems.

„Tokių šviesių ir iškilių asmenybių netektis yra skaudi ir sunki visai Lietuvai. Dėkojame už lietuvybės skleidimą ir tradicijų puoselėjimą išeivijoje. Svarus indėlis tautos kultūrai niekada nebus pamirštas“, - sako Seimo pirmininkas V. Pranckietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trimituoja

Trimituoja portretas
Seimo Pirmininkas,kaip visuomet nusikalbėjo.Iš kur tamsta žinai,kad ta netektis sunki ir skaudi VISAI LIETUVAI? Gal ne visai? Įdomu,ar Rusijos Komunistų partija pareikš užuojautą?Nemanau,kad Ziuganovas pamirš nusipelniusį papūnę.

užuojauta šeimai

užuojauta šeimai portretas
ilsėkis ramybėje.

As

As portretas
Gaila kad nejis senas ozis
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių