A.Valantinas nemoka pralaimėti

Prieš palikdamas generalinio prokuroro postą Algimantas Valantinas dar spėjo apskųsti teismo sprendimą ir toliau siekia, kad pirmieji Drąsiaus Kedžio skundus dėl dukters tvirkinimo tyrę Kauno Panemunės policijos komisariato tyrėjai būtų nubausti.

Septynis savo pavaldinius Kauno miesto, Kauno rajono ir Generalinėje prokuratūrose nubaudęs A.Valantinas mano, jog atsakomybė dėl blogai tirtos bylos turi kristi ir ant policijos tyrėjų Edmundo Navicko, Rasos Kairienės galvų.

Apskųsdamas Vidaus reikalų ministerijos (VRM) generalinio inspektoriaus Juliaus Jasaičio tarnybinio patikrinimo išvadas Vilniaus apygardos administraciniame teisme generalinis prokuroras teigė, jog VRM viršijo savo kompetenciją, vertindama prokuratūros darbą.

Spalio 15 d. pasirašytame A.Valantino rašte abiem tyrėjams buvo siūloma skirti drausmines nuobaudas. Pasak Generalinei prokuratūrai teisme atstovavusio Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Aido Mažeikos, Generalinė prokuratūra buvo nurodžiusi, kokių veiksmų neatliko E.Navickas ir R.Kairienė, tačiau VRM savo išvadose pabrėžė, jog šie jų neprivalėjo atlikti. Dėl to ir kilo konfliktas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas sausio 21 d. šią administracinę bylą nutraukė – konstatavo, kad tyrėjams palankios tarnybinio patikrinimo išvados neturėjo jokių padarinių Generalinės prokuratūros darbui, o tokie skundai nepriskiriami administracinių bylų kompetencijai.

Vasario 23 d. postą paliksiančiam A.Valantinui tai nepatiko. Jis nutartį apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau savo skunde jau kalba ne apie VRM, o apie pirmojo jo skundą nagrinėjusio teismo kompetencijos trūkumą. "Nesuprantu, ką jie daro", – nuostabos neslėpė VRM generalinis inspektorius J.Jasaitis.

Kaip jau rašėme, tarnybinį patikrinimą atlikęs J.Jasaitis nenustatė, kad E.Navickas ir R.Kairienė būtų vilkinę pedofilijos bylos tyrimą. Atvirkščiai, jei ne prokurorų įsikišimas, bylą jau po mėnesio planuota perduoti teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių