Aviacijos bazei Šiauliuose vadovaus A. Matutis

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose naujuoju šios bazės vadu paskirtas pulkininkas leitenantas Antanas Matutis.

Iki šio paskyrimo karininkas vadovavo Karinių oro pajėgų štabo Operacijų skyriui.

„Aviacijos bazė – tai unikalus ir specifinis Lietuvos kariuomenės padalinys, užtikrinantis nenutrūkstamą Šiaulių karinio aerodromo funkcionavimą, organizuojantis ir vykdantis įvairias oro operacijas, karinių pratybų ir operacijų aviacinį aprūpinimą, teikiantis priimančiosios šalies paramą mūsų sąjungininkams bei atliekantis paieškos ir gelbėjimo užduotis“, – pranešime sakė kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

„Nuo šių užduočių įgyvendinimo kokybės priklauso ne tik Lietuvos, bet ir sąjungininkų karių tarnybos sėkmė, ne tik mūsų šalies gyventojų saugumas, bet neretai ir gyvybė“, – pridūrė jis.

A.Matutis tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjo 1999 metais, kai baigė Antano Gustaičio Aviacijos institutą. Jis tarnybą pradėjo kaip lakūnas Karinių oro pajėgų sraigtasparnių eskadrilėje, vėliau tapo eskadrilės vadu, įgūdžius tobulino Jungtinių Amerikos Valstijų Oro pajėgų universitete ir kitose mokymosi įstaigose.

Vėliau pulkininkas dirbo Aviacijos bazės Operacijų skyriaus viršininku, o 2016 metais tapo to paties skyriaus viršininku visose Karinėse oro pajėgose.

„Pulkininkas leitenantas A.Matutis yra puikiai pasiruošęs vykdyti naujas pareigas, yra ramaus būdo, teisingas, gebantis ekstremaliose situacijose priimti tinkamus sprendimus“, – sakė Karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Dainius Guzas.

Nuolatinio vadovo Aviacijos bazė neturėjo nuo šių metų gegužės, kai į kitas pareigas buvo perkeltas tuometinis vadas Marius Matulaitis.

Aviacijos bazėje Šiauliuose budi NATO oro policijos naikintuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių