Baigia prestižines studijas, o iš atlyginimų vėliau vos pragyvena

Naujausi duomenys rodo, kad Lietuvos moksleiviai geriausiai paruošiami rusų kalbos egzaminui, o prestižinėmis laikomas specialybes aukštosiose mokyklose baigę studentai gauna atlyginimus, iš kurių sunku pragyventi.

Žurnalas „Reitingai“ trečiadienį skelbia universitetų, kolegijų ir mokyklų dalykinius reitingus.

Nors daugelis moksleivių puikiai išlaiko rusų kalbos egzaminą, pasak reitingų sudarytojų, lietuvių kalbos ir matematikos paruošimo lygis didelėje dalyje mokyklų yra prastas. Dvidešimt savivaldybių per pastaruosius penkerius metus neparengė nė vieno vaiko matematikos olimpiadai.

Apskritai pagal rezultatus olimpiadose ir medalių skaičių tūkstančiui moksleivių geriausiai sekasi Ignalinos rajonui, Vilniui ir Klaipėdai. Geriausiai kolegijų reitinge pagal specialistų rengimą atrodo Vilniaus, Kauno ir Kauno technikos kolegijos.

Tarp universitetų tiek pagal bakalauro, tiek pagal magistro programas pirmauja Vilniaus, Kauno technologijos ir Vilniaus Gedimino technikos universitetai. Tačiau specialistus gąsdina tai, kad tokias specialybes kaip medicina ar molekulinė biologija baigę studentai po bakalauro studijų uždirba apie šešis šimtus eurų neatskaičius mokesčių, o po magistrantūros – septynis šimtus eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Trukt uz vadziu ir vel is pradiu. Juk atlyginimas mokamas ne uz diploma,. Reikia ir patirties ir parodyti,ka sugebi. O tai dabar pirmas klausimas,kiek mokesite. Na,o kad atlyginimai pas mus neadekvatus, seniai visiems aisku,tik valdziai,matyt, ne, nes galvoja,kaip pasiididinti atlyginimus sau, o ne pvz. medikams ar kt.specialybiu darbuotojams. Jie,matot, nusipelne gyventi geriau, o kiti gali palaukti. Stai ir baigia isvaziuoti puse Lietuvos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių