Baigiasi Apeliacinio teismo pirmininko E. Žirono kadencija

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį dekretu kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl teisėjo Egidijaus Žirono atleidimo iš Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko pareigų, pasibaigus paskyrimo į šias pareigas terminui.

Šis klausimas bus svarstomas artimiausiame Teisėjų tarybos posėdyje, kuris vyks penktadienį, skelbia Nacionalinė teismų administracija.

60-metis E.Žironas Lietuvos apeliacinio teismo pirmininku buvo paskirtas 2010 metų birželio 30 dieną. Anksčiau jis yra dirbęs teisėju įvairiuose teismuose, vertėsi advokato praktika. Teisininkas taip pat yra Teisėjų tarybos narys.

Specialiai sudaryta komisija neseniai aiškinosi Kaišiadorių verslininko Algimanto Radvilos pramogų komplekse vykusios vakarienės aplinkybės. Vakarienėje dalyvavo su verslininko įmone susijusias bylas nagrinėję esami ir buvę Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai.

Praėjusią savaitę surašytame komisijos patikrinimo akte rašoma, kad „teisėjų elgesyje galima įžvelgti Teisėjų etikos kodekso normų pažeidimų požymių“ ir siūloma tai įvertinti Teisėjų tarybai. Šis klausimas taip pat bus sprendžiamas Teisėjų tarybos posėdyje. E.Žironas taip pat dalyvavo minimoje vakarienėje.

Apeliacinio teismo pirmininką iš paskirtų šio teismo teisėjų penkeriems metams Seimo pritarimu skiria prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad

Kad  portretas
skiria Prezidentas, tai visi žino, bet kai reikia jų darbo klaidas tirti, nėra kam, nes teisėjai nelygūs net prieš Konstituciją, niekas neturi teisės jų kontroliuoti. Jų Atsakomybės klausimą kam pavesta spręsti? Atsakomybės klausimas - pagrindas teisinei valstybei egzistuoti, štai į ką turėtų būti nukreiptas aukščiausiųjų dėmesys...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių