Baigėsi prašymų į profesines mokyklas registravimas

  • Teksto dydis:

Penktadienį baigėsi priėmimo į profesines mokyklas prašymų registravimas.

Nuo birželio pradžios prašymus iš viso pateikė apie 19,7 tūkst. pretendentų, iš jų apie 17 tūkst. atitinka formalius reikalavimus, penktadienio vakarą BNS nurodė priėmimą į profesines mokyklas rengianti Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Pernai į profesines mokyklas priimta 23,7 tūkst. mokinių.

Asociacijos vyriausiasis konsultantas Paulius Baltokas sako, kad dar anksti prognozuoti, ar galutinis priimtųjų skaičius bus mažesnis nei pernai.

„Tai pakankamai sunku prognozuoti, nes dar laukia antras etapas (...). Aš manyčiau, kad priimtųjų skaičius gali būti šiek tiek mažesnis nei pernai, bet greičiausiai jis bus panašus“, – BNS penktadienio vakarą sakė P.Baltokas.

Šiemet pirmą kartą priėmimas į profesines mokyklas rengiamas per LAMA BPO.

Pasak P.Baltoko, bendras priėmimas į profesines mokyklas stojantiesiems leidžia paprasčiau teikti pageidavimus, jis tampa skaidresnis, tuo metu paties ugdymo kokybė ir kontrolė, kad diplomai nebūtų dalijami tik formaliai studentų sąrašuose esantiems asmenims, yra klausimas kitoms institucijoms.

„Yra du skirtingi dalykai – vienas yra stojimo etapas, kitas yra mokymosi etapas. Dėl stojimo etapo vienareikšmiai galima sakyti, kad priėmimo į profesines mokyklas procesas skaidresnis, visiems aiškesnis, viešesnis ir labiau matomas. Tikrai mes priimame tik tuos asmenis, kurie visų pirma siekia pirmosios kvalifikacijos, paskui žiūrėsime dėl antrosios kvalifikacijos, kaip viskas ir parašyta ministrės įsakymuose. Kalbant apie mokymo procesą, deja, mes užtikrinti (skaidrumo) negalime, čia jau turėtų būti ministerijos, kokybės vertinimo institucijų reikalas užtikrinti, kad asmuo, atėjęs vos vieną kartą į mokyklą, negautų diplomo“, – BNS yra sakęs P.Baltokas.

Bendrajame priėmime dalyvauja daugiau kaip 70 profesinio mokymo įstaigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių