Be elektros – dar daugybė žmonių, darbus sunkina atsinaujinęs snygis

Velykų naktį gausiai iškritus sniego daugybė gyventojų buvo priversti išsiversti be elektros. 19 val. duomenimis, elektros tiekimas dar neatstatytas maždaug 3 tūkst. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) klientų, gyvenančių Kauno regione. 

Kelis kartus daugiau žmonių elektros tebelaukia Vilniaus regione – 18 tūkst.

Ryte buvo skelbiama, kad elektros tiekimas buvo sutrikęs beveik 30-čiai tūkst. vartotojų, tačiau per dieną plūdo vis nauji gyventojų pranešimai apie gedimus.

Vakare pranešta, kad pavykę atstatyti elektros tiekimą apie 50-čiai tūkst. klientų.

Nuo pat ankstaus ryto šalinti gedimų išsiruošė daugybė operatyvinių komandų. Vienu metu jų darbavosi 70 komandų po du specialistus. 

Vakarop gedimų šalinti liko 120 žmonių. Dalis jų - rangovų darbuotojai.

"Dedamos visos pastangos kuo greičiau pašalinti gedimus ir atnaujinti elektros energijos tiekimą. Dirbsime iki vėlumos, kol leis oro sąlygos", – portalui kauno.diena.lt kalbėjo ESO atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba.

19 val. elektros dar neturėjo kauniečiai, gyvenantys Akacijų g. Aleksote, Parko g. Palemone, kai kurie Sargėnų gyventojai, o taip pat kai kurie Zapyškio, Lekėčių, Garliavos Kauno rajone gyventojai. 

Pavakarę atsinaujinęs snygis gedimų šalinimo darbus tik apsunkina.

„Operatyvinių brigadų darbą apsunkina sunkios privažiavimo sąlygos ir itin sudėtingi gedimai – dalyje linijų fiksuojame ne po vieną, o po kelis pažeidimus. Daugeliu atveju gedimus lėmė miškingose vietovėse ant oro linijų nuvirtę medžiai, kuriuos turime pašalinti tvarkydami pažeistą liniją“, – sakė ESO Elektros tinklo valdymo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Bendrovė primena, jog pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 (+370 611 21802) arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

"Jeigu jūsų gedimas jau yra užregistruotas, bet elektros tiekimo vis dar nesulaukėte, atsiprašome už nepatogumus, bet prašome kantrybės ir prašome neskambinti dar kartą ir taip neapkrauti gedimų registravimo linijos, kad galėtų prisiskambinti vartotojai, kurie gedimo dar nespėjo užregistruoti. Jeigu žinote, kad apie gedimų jūsų gatvėje mus jau yra informavę jūsų kaimynai, jums skambinti ir registruoti gedimą nebereikia", – prašė kantrybės ir supratimo M. Burba.

Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elektrikas

elektrikas portretas
cia atsakas naringos gyventojams,kad ir gamta gali palikti be elektros,ir ko gero niekas nenumirs.

Vladimir

Vladimir  portretas
Dėkoju eso darbuotojams už operatyviau pašalinta gedimą
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių