Be naujo vadovo liko ir Šiaulių prokuratūra

  • Teksto dydis:

Seimui nepritarus prezidentės siūlomam kandidatui į generalinius prokurorus, be nuolatinio vadovo liko ir Šiaulių apygardos prokuratūra. Paskelbta antra atranka į šias pareigas.

Dabar tikimasi, kad Šiaulių apygardos prokuratūros vadovas bus paskirtas rudenį.

Kaip BNS informavo Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, gegužę baigėsi Šiaulių apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Aivaro Povilaičio kadencija. Dar prieš jai baigiantis Generalinė prokuratūra surengė atranką į šias pareigas, o Atrankos komisija tuometiniam generaliniam prokurorui Dariui Valiui pasiūlė rinktis iš dviejų kandidatų.

„Kadangi D.Valio kadencija ėjo į pabaigą, jis nusprendė, kad Šiaulių vyriausiąjį prokurorą turėtų pasirinkti ir paskirti naujasis generalinis prokuroras, nes jam reikės penkerius metus dirbti su Šiaulių prokuratūros vadovu. O kai likome be generalinio prokuroro, jo pareigas einantis Darius Raulušaitis motyvavo, kad negali skirti Šiaulių vyriausiojo prokuroro, nes pats dalyvavo Atrankos komisijoje. Susiklostė netipiška situacija“, - BNS sakė E.Martinonienė.

Anot jos, birželį buvo pakeista Atrankos komisijos sudėtis, laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis D.Raulušaitis išbrauktas iš jos narių, todėl rudenį, pasibaigus naujai atrankai, jis arba nuolatinis Generalinis prokuratūros vadovas jau galės paskirti Šiaulių apygardos prokuratūros vyriausiąjį prokurorą.

Norintieji dalyvauti atrankoje į minėtas pareigas iki rugsėjo 15-osios gali teikti savo dokumentus, vėliau pretendentų tinkamumą vertins Atrankos komisija, o galutinį sprendimą priims generalinis prokuroras.

Šiuo metu A.Povilaitis paskirtas laikinuoju Šiaulių apygardos prokuratūros vadovu.

Rudenį prezidentė Dalia Grybauskaitė Seimui ketina pateikti ir naujo generalinio prokuroro kandidatūrą.

Seimas birželio 16 dieną nepritarė, kad generaliniu prokuroru būtų skiriamas dabartinis Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis.

D.Valio penkerių metų kadencija šiame poste baigėsi birželio 15 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seimas

seimas portretas
issigando saziningo zmogaus, kuris neina i kompromisus su sazine.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių