Bibliotekos dar plačiau atvers duris neįgaliesiems

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerija, siekdama dar plačiau atverti duris skaitytojams, turintiems negalią, skyrė papildomą finansavimą penkių apskričių bibliotekoms ir Lietuvos aklųjų bibliotekai. Kultūros ministerija tam paskyrė beveik 100 tūkst. eurų.

„Biblioteka privalo tapti draugiška kiekvienam ir per keletą ateinančių metų mes pasieksime, kad bibliotekose visi jaustumės laukiami ir galintys skaityti ar dalyvauti renginiuose, susitikimuose, diskusijose“, - pažymėjo kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių bibliotekos organizuos specialiai neįgaliesiems skirtus įvairius edukacinius ir kultūrinius renginius, pritaikys esamas ar kurs naujas paslaugas, rengs specialias ekskursijas, mokymus, supažindins potencialius skaitytojus su bibliotekomis.

Lietuvos aklųjų biblioteka centre Vilniuje ir penkiuose teritoriniuose LAB padaliniuose įrengtose kompiuterinėse darbo vietose atnaujins JAWS programas, kadangi esama jau pasenusi ir neužtikrina paslaugos kokybės, nesuteikia vartotojams galimybės naudotis kompiuteriais ir vieša interneto prieiga pilna apimtimi. Be šios programinės įrangos asmenys, turintys regos negalią, negali naudotis kompiuteriu ir internetu.

Programa numatyta ministerijos 2017-2019 m. strateginiame veiksmų plane.


Šiame straipsnyje: Bibliotekosneįgalieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių