Britų reguliuotojas: rusiško kanalo laidos padėtį Ukrainoje nušvietė šališkai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje retransliuojamos televizijos programos „NTV Mir Lithuania“ laidose buvo šališkai pateikta informacija apie padėtį Ukrainoje, nusprendė Jungtinės Karalystės audiovizualinės žiniasklaidos reguliuotojas „Ofcom“.

Konstatuota, kad „NTV Mir Lithuania“ programą rengiantis ir transliuojantis britų licencijuotas televizijos transliuotojas „Baltic Media Alliance Ltd.“ dokumentinėje aktualijų laidoje „Profesija reporteris“ ir dviejose žinių laidose „Šiandien“ šališkai pateiktęs informacijos apie padėtį Ukrainoje pažeidė britų Transliuotojų kodeksą.

„Transliuotojo saviraiškos laivė nėra absoliuti“, - pažymima birželį paskelbtame „Ofcom“ biuletenyje, kuriame vertinama pernai lapkritį transliuota laida „Profesija reporteris“.

Tuo metu naujausiame liepos mėnesio biuletenyje, kuriame vertinamos minėtos dvi žinių laidos, „Ofcom“ konstatuoja, kad „licencijos turėtojas tinkamai neatspindėjo alternatyvaus požiūrio ir nepateikė atitinkamo konteksto“.

Išsamų laidų tyrimą britų reguliuotojas atliko Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) prašymu.

Trims mėnesiams dalies „NTV Mir Lithuania“ laidų retransliacijas LRTK buvo sustabdžiusi pernai kovą, taip pat dėl karo, tautinės nesantaikos kurstymo ar propagandos ne kartą stabdė kitų rusiškų televizijų transliacijas.


Šiame straipsnyje: NTV mir Lithuaniarusiški kanalaiauditaspropagandakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių