Būrelių finansavimui – žalia šviesa

  • Teksto dydis:

Vyriausybė posėdyje trečiadienį patvirtino neformaliojo švietimo krepšelio įvedimui nuo spalio reikalingus pakeitimus.

Vyriausybė posėdyje trečiadienį patvirtino neformaliojo švietimo krepšelio įvedimui nuo spalio reikalingus pakeitimus - pakoreguotas Mokinio krepšelio lėšų apskaičiavimo ir paskirstymo metodiką patvirtinantis Vyriausybės nutarimas.

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė per posėdį sakė, kad įvedant neformalų ugdymo krepšelį tikimasi, jog daugiau vaikų lankys būrelius. Anot jos, numatoma „nuo 2015 metų spalio 1 dienos iki 2015 metų gruodžio 31 dienos nacionaliniu mastu įvesti nefomaliojo vaikų švietimo krepšelį, siekiant padidinti įvairia veikla po pamokų užsiimančių vaikų skaičių“.

Pasak ministrės, vienas mokinys per menėsį neformaliam ugdymui galėtų išnaudoti 15 eurų.

Neformalaus ugdymo krepšeliui iš 2015 metų Švietimo ir mokslo ministerijos biudžeto skirta 3,24 mln. eurų. Šie pinigai bus išdalyti savivaldybėms pagal mokinių skaičių. Tikimasi, kad su papildomomis lėšomis būrelius lankys 20 proc. vaikų daugiau, t. y. papildomai įvairiomis neformaliojo švietimo paslaugomis galės pasinaudoti dar 67 tūkst. vaikų.

Vienas iš neformalaus ugdymo krepšelio iniciatorių liberalas Gintaras Steponavičius liepos pradžioje išsakė nuogąstavimų, kad iki spalio nebus spėta pasirengti jo įvedimui. G.Steponavičius aiškino, kad iki to laiko reikia ne tik parengti poįstatyminius teisės aktus, bet savivaldybės taip pat turi paskelbti konkursus norintiems moksleiviams vesti būrelius, pasiūlytas programas įvertinti ir akredituoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių