Bus atnaujintas Nacionalinės žemės tarnybos vadovo konkursas

  • Teksto dydis:

Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktoriaus konkursas nutrauktas, nes naujoji žemės ūkio ministrė norėjo asmeniškai peržiūrėti jo sąlygas. Virginija Baltraitienė sako, jog nori skaidrumo ir kompetencijos.

„Dar neįvykęs konkursas buvo per daug eskaluojamas. Eidama į ministrės postą pabrėžiau, kad reikalausiu skaidrumo ir kompetencijos, todėl nusprendžiau pati susipažinti su konkurso sąlygomis“, - BNS sakė V.Baltraitienė.

Anot ministrės, buvo daug oficialių ir neoficialių kalbų apie galimus kandidatus, tačiau nebuvo pateiktas nė vienas oficialus prašymas dalyvauti konkurse.

„Aš nesakau, kad dabartinės konkurso sąlygos buvo blogos, aš noriu jas pati peržiūrėti. Aš tiesiog noriu susitikti su visa Nacionalinė žemės tarnyba - norėčiau pati žinoti, kas ten vyksta“, - BNS teigė V.Baltraitienė.

Ji tikisi tarnybos vadovo konkursą atnaujinti rugpjūtį, kai susitiks su visais jos darbuotojai. Susitikimas turėtų įvykti kitą savaitę.

Šių metų pradžioje spauda rašė, jog NŽT vadovo postas gali būti atiduotas Darbo partijos nariui Arvydui Sabockiui, kuris paskutiniuose Seimo rinkimuose 2012 metais buvo patekęs į rinkėjų balsų pirkimo skandalą.

Naujas konkursas skelbiamas, nes buvęs tarnybos vadovas Vitas Lopinys savo noru išėjo iš pareigų ir užsiėmė verslu.

V.Baltraitienė konkursą nutraukė liepos 17 dieną, tik pradėjusi eiti ministrės pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių