Bus rekonstruojamas Panevėžio lengvosios atletikos maniežas

  • Teksto dydis:

Viena didžiausių Lietuvoje statybos bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) už 1,8 mln. eurų (su PVM) rekonstruos Panevėžio lengvosios atletikos maniežą, kuriame „užaugo“ daugkartinis pasaulio ir olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.

PST per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė pasirašiusi sutartį su Panevėžio savivaldybės administracija dėl maniežo ir jo priestatų atnaujinimo.

Centro direktorius Saulius Raziūnas BNS teigė, kad maniežą reikia rekonstruoti, nes jo stogas praleidžia vandenį.

„Pastatas buvo baigtas 1984 metais ir buvo nukrypta nuo projekto, buvo pakeista stogo danga - vietoje skartos įrengta prilydoma danga ir ji netinka tokiam pastatui. Neužilgo prasidėjo problemos ir stogas pradėjo praleisti vandenį. Dar paremontuojame kažkiek, bet reikia rekonstruoti, nes visa danga susidėvėjusi“, - BNS sakė S.Raziūnas.

„Čia tokia pati danga, kaip ir stadione, tad jei per lietų stadione šiek tiek slidžiau nei natūraliomis sąlygomis, tai ir manieže tas pats. Žinoma, nėra malonu, kai patalpa yra skirta užsiėmimams uždarose patalpose, o per stogą laša vanduo“, - pridūrė sporto centro vadovas.

S.Raziūnas tikisi, kad maniežo stogas bus pakeistas per kitų metų vasarą. Jo teigimu, dar planuojama apšiltinti pastatą.

Garsiausias Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro lengvosios atletikos manieže „užaugęs“ sportininkas yra Sidnėjaus ir Atėnų olimpinis čempionas, disko metikas V.Alekna.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių