Būsto nuomos kompensacija nepasinaudojo nė viena vargstanti šeima

  • Teksto dydis:

Prieš porą metų vargstančioms šeimoms pradėta teikti parama būstui išsinuomoti patyrė fiasko.

2015 metais ja pasinaudojo 105, pernai - 524 šeimos, tuo metu galimybė gauti išperkamosios būsto nuomos kompensaciją netiko nė vienam asmeniui, todėl skubiai ieškoma naujų būdų pagelbėti socialinio būsto laukiančioms šeimoms, kurių balandžio pradžioje mūsų šalyje buvo 12 494, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas pavedė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija pateikti komitetui pasiūlymus paramos būstui išsinuomoti sistemai tobulinti. Parlamentarai taip pat pageidauja sužinoti, kaip savivaldybės panaudojo gautas lėšas už parduotus savivaldybių būstus, kokia rinkos kaina Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybėse parduoti joms priklausę būstai. „Dabartinė situacija netoleruotina. Žmonės socialinio būsto laukia iki 30 metų, o valstybės skiriami pinigai nepanaudojami“, - sako  komiteto pirmininkas Algirdas Sysas.

„Lietuvos žinioms“ parlamentaras pripažino, kad viena priežasčių, kodėl nepavyko įsukti būsto nuomos kompensacijų vargstančioms šeimoms, yra ne būstą norinčių išsinuomoti šeimų ryžto stoka, o nuomotojų nenoras socialiai remtinoms šeimoms nuomoti butus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Neduoda pasinaudoti.Užsienyje ofisuose apsilankiusiam,kad ir ne visai gerai kalba jų kalbi,pagalba suteikia visą ,netgi jie už tave viską padaro, jeigu nesupranti .Pas mus slepia tiesą ir žiūri ar supranti apie visus reikalus,nes norint apgauti reikia išsiaiškinti ,koks tai žmogus kiek supranta ,ar galima bus apgauti.Taip dirba valstybinėse ir visose įmonėse Lietuvoje.Todėl ir bėga iš pūvančios Lietuvos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių