Buvusiai Seimo nario padėjėjai – įtarimai dėl sukčiavimo ir klastojimo

  • Teksto dydis:

Buvusiai Seimo nario Edvardo Žakario padėjėjai ir Šiaulių miesto tarybos narei Virginijai Račienei pateikti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule ir dokumentų klastojimo, antradienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT Šiaulių valdybos pareigūnai V.Račienei įtarimus pateikė gavę medicinos ekspertų išvadą. Joje teigiama, kad V.Račienei neįgalumo lygis yra mažesnis nei nurodoma Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Kauno 5-ojo teritorinio skyriaus specialistų išvadose, tvirtina STT.

Minėtos tarnybos specialistai šiaulietei nustatė 10 proc. bazinį darbingumą ir specialų nuolatinės priežiūros poreikį dėl regėjimo sutrikimų. Tuo metu moteris pati vairuoja automobilį.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad anksčiau šioje byloje įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo buvo pateikti dar dviem asmenims.

STT ikiteisminis tyrimas pradėtas vasarį gavus duomenų, kad ši moteris kelerius metus neteisėtai gaudavo pinigines išmokas dėl neįgalumo. Įtariama, jog neteisėtu būdu ji gavo daugiau kaip 17 tūkst. eurų.

STT atlikus ikiteisminį tyrimą, byla bus perduota prokurorui galutiniam procesiniam sprendimui priimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

k.L.

k.L. portretas
Geda ir dar karta geda...¬!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių