Čečėnijoje persekiojami gėjai rado prieglobstį Lietuvoje

Čečėnijoje persekiojami gėjai rado prieglobstį Lietuvoje - užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius BNS trečiadienį patvirtino, kad į Lietuvą atvyko du represijas patyrę asmenys.

„Galiu patvirtinti, kad esame išdavę vizas dviem atvykusiems iš Čečėnijos, kurie patyrė persekiojimą dėl savo seksualinės orientacijos“, - BNS sakė ministras.

L.Linkevičius apie šių žmonių atvykimo aplinkybes daugiau detalių nepateikė. Jo teigimu, Lietuva yra tarp pirmųjų Europos Sąjungoje, priėmusioje persekiojamus gėjus, ir koordinuoja šiuos veiksmus su sąjungininkais Vakaruose.

„Mes nuosekliai šiuos klausimus kėlėme tiek Europos Sąjungos formate, tiek Europos Tarybos parlamentinėse institucijose dėl galimybės padėti ir, jei reikia, suteikti prieglobstį. Savo veiksmus deriname su sąjungininkais, nes dalyvauja ir kitos šalys“, - kalbėjo ministras.

Rusijos laikraštis „Novaja Gazeta“ kovo mėnesį pranešė, kad per koordinuotą kampaniją Čečėnijoje  buvo sulaikyta daugiau kaip 100 vyrų, trys iš jų buvo nužudyti. Anot laikraščio, vietos valdžia ragino žmones žudyti savo šeimos narius gėjus.

Kremliui ištikimas Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas tokius kaltinimus paneigė. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė nurodęs teisėsaugai patikrinti pranešimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
ir norisi paklausti, pons Linkevičiau, kokios šalies interesus ginate ir kam atstovaujate ?(kad ne Lietuvos tai tikrai).

anonimas

anonimas portretas
Gaila,kad dauguma siuksliu is Lietuvos emigruoja i ES valstybes,o ne i putlerio valdoma Rusija. ES turi buti normaliems zmonems.

Jogaila Išganytojas

Jogaila Išganytojas portretas
Lietuva - piderastu ir kurwos rojaus
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių