D. Grybauskaitė atidarė Konrado Adenauerio fondo konferenciją

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė Konrado Adenauerio fondo konferenciją. Sveikinimo kalboje Prezidentė pabrėžė, kad tik stipri, dinamiška ir vieninga ES gali pateisinti piliečių lūkesčius ir tapti atsvara supantiems iššūkiams.

Vilniuje Konrado Adenauerio fondo konferencija surengta pirmą kartą. Į ją susirinko apie 100 mokslininkų, politikų, politologų, istorikų. Ši konferencija kas dvejus metus vyksta vis kitoje Centrinės ir Rytų Europos šalyje. Vilnius šiemet buvo pasirinktas dėl aktyvios Lietuvos užsienio politikos ir europietiškumo, rašoma pranešime spaudai.

„Šiandien visi sprendžiame naujus Europos iššūkius. Europa turi keistis, nes ji keitėsi visada. Mums visiems tenka didžiulė atsakomybė už tai, kokią Europą matysime rytoj. Ji turi būti skirtinga, bet sujungti mus visus dėl bendros idėjos, vienybės ir taikos“, – sakė Prezidentė.

Konradas Adenaueris – pirmasis po Antrojo pasaulinio karo Vakarų Vokietijos kancleris, atstatęs šalį ir užmezgęs ryšius su Vakarų valstybėmis. Pasak Prezidentės, šis Vokietijos politikas puoselėjo vieningos ir taikios Europos viziją. Jo vardo fondas jau 60 metų prisideda prie šios vizijos įgyvendinimo, uoliai dirbdamas su Europos politikos ir ekonomikos lyderiais bei jaunimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių