D. Jursevičius: turime daug utopinių idėjų, todėl siūlau tikrai įgyvendinamą

Jei kiekvienas bent truputį kokybiškiau atliktume savo darbą, tai būtų didelis žingsnis į priekį. Tokią idėją Lietuvai siūlantis LRT TELEVIZIJOS ir RADIJO laidų vedėjas Deividas Jursevičius įsitikinęs, jog tokie paprasti sprendimai valstybei yra naudingesni nei utopinės idėjos.

„Mano idėja labai paprasta – visus darbus reikėtų daryti bent šiek tiek kokybiškiau. Pradėkime nuo to, kad, pavyzdžiui, oro uoste pasus tikrinantis pareigūnas sugrįžusį galėtų pasveikinti ar bent nusišypsoti, o ne, paėmęs asmens tapatybės kortelę, vartytų ją 5 minutes ir įtartinai žiūrėtų: kodėl tu čia dabar grįžai. Tai – tiesiog požiūris į darbą.

Man atrodo, kad dažnai darbus atliekame šiek tiek atmestinai, galbūt ne visi juos ir mylime, bet, jei dirbtume bent truputį kokybiškiau nei dabar, būtų labai gerai. Pvz., jei sveikatos apsaugos ministrė neprisipažintų davusi kyšio medikui ir negalvotų, o kas čia tokio, nes tai buvo seniai, arba, jei Seimo nariai nedarytų taip „aš balsavau, bet nelabai žinau, už ką balsavau, nes neskaičiau įstatymo“. Tai rodo, kaip žmogus žiūri į darbą ir kas iš to išeina“, – svarsto LRT laidų vedėjas.

Uždrauskime mokesčius, suteikime visišką laisvę verslininkams arba legalizuokime marihuaną ؘ– tai idėjos iš kosmoso, kurios, ko gero, sulaukia populiarumo, bet nėra realiai įgyvendinamos.

Anot D. Jursevičiaus, ši idėja gali būti realiai įgyvendinama, nes iš esmės nieko nereikia daryti, tiesiog truputį pakeisti požiūrį ir pasistengti dėl geresnio darbo rezultato. Toks sprendimas, žurnalisto manymu, butų naudingesnis valstybei nei utopinės idėjos.

„Manau, kad daugelis siūlomų idėjų yra utopinės, kai kurių net idėjomis nebūtų galima pavadinti, nes jos – tolokai nuo realybės. Uždrauskime mokesčius, suteikime visišką laisvę verslininkams arba legalizuokime marihuaną ؘ– tai idėjos iš kosmoso, kurios, ko gero, sulaukia populiarumo, bet nėra realiai įgyvendinamos. Mums su kolegomis dažnai būna sunku, kai norime laidose pakalbinti kokį nors idėjos autorių, surasti dėmesio vertą idėją“, – tikina žurnalistas.

Vis dėlto iniciatyvą „Idėja Lietuvai“ D. Jursevičius vertina teigiamai – tai, anot jo, naudinga Lietuvos visuomenei. „Tokie projektai priverčia bent truputį sustoti ir pagalvoti apie visą valstybę, o ne vien asmeninius tikslus ar asmenines ambicijas. Yra pasiūlyta tikrai gražių idėjų, pavyzdžiui, Editos Mildažytės trys dienos be kritikos. Tai irgi labai paprasta, tai galima išbandyti savo aplinkoje, šeimoje ar draugų rate ir pasižiūrėti, kas iš to išeis, o, pamačius teigiamą poveikį, galvoti: tikrai, tai veikia! Tokie paprasti pasiūlymai, o ne skambūs pasisakymai gali ką nors pakeisti. Kita vertus, kiekvienas laisvas siūlyti savo mintis“, – pažymi laidų vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas nerealaus kad

tas nerealaus kad portretas
tai kirsis jau su priimtais vaiku apsaugos ir alkoholio draudimu istatymais, o siaip daug kas realu, net ir sodinti dauguma politiku nuvaldziusiu Lietuva i savas kisenes ant kuolu

Dredas

Dredas portretas
Kas čia nerealaus įteisinti marihuaną?

Dale

Dale portretas
Gera, puiki, tikrai igyvendinama ideja. As pritariu ir palaikau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių