D. Kutraitė: eidama aukštas pareigas, visada pavydėjau namų šeimininkėms

  • Teksto dydis:

Buvusi LRT TELEVIZIJOS laidų vedėja, ryšių su visuomene specialistė ir rašytoja Dalia Kutraitė sako kasdien džiaugiasi pagaliau galinti gyventi taip, kaip visada norėjusi – pramogauti, keliauti, leisti laiką su šeima, užsiimti mėgstama kūrybine veikla ir tvarkyti savo kasdienybę taip, kaip jai patinka. O jauniems karjeristams ji teigia turinti vieną svarbų patarimą.

„Visus savo darbus, net jei dirbau kūrybinėje linksmoje televizijoje, visada stengdavausi atlikti darbo metu. Grįžusi namo užmiršdavau, ką darydavau darbe, ir stengdavausi tas kelias valandas skirti namams. Man atrodo, labai pavargsta tie žmonės, kurie darbe šiek tiek pakalba, šiek tiek nenori dirbti, ir galiausiai darbus parsineša namo. Mano galva, tai yra kančia ir ligos ieškojimas, negalima painioti darbo ir namų“, – įsitikinusi žinoma žurnalistė.

Šeima, pasak D. Kutraitės, net ir didžiausiose profesinės ir politinės karjeros aukštybėse visada jai buvusi svarbiau postų ir pareigų. Tiesa, buvo metų, kai dirbdavo daug daugiau nei aštuonias valandas ir namie lankydavosi gana mažai, bet savo pagrindinių įsipareigojimų vaikams ir vyrui niekada neužmiršdavo, tvirtina D. Kutraitė.

„Pamenu, kai buvau labai svarbi, užėmiau aukštas pareigas, eidavau gatve, ir pamatydavau normalias namų šeimininkes, kurios eidavo su krepšiais į turgų, pirkdavo produktus pietums, nepatikėsite, – visada joms pavydėjau. Man atrodė, kad laimingiausias gyvenimas yra toks paprastas, kai iš ryto pagalvoji, ką gaminsi pietums, kokių produktų tau prireiks, ir tas ėjimas į turgų man visada atrodė toks jaukus.

Tiesą sakant, man iki dabar atrodo, kad paprastas gyvenimas yra vertesnis už tą aukštuose postuose. Tai nuolat kartoju, bet niekas manimi netiki. Vyrai tegul ir nepatikės, bet jaunoms merginoms visada sakau: jūsų laimė – tikrai ne karjeroje ir ne pareigybių aprašyme. Taip, skamba labai senoviškai, matau labai daug merginų karjerisčių, bet, mielosios, tikrai buvau aukštai, bet, žinokite – mano laimė yra čia, namuose, prie šitų puodų“, – tvirtina D. Kutraitė.

Plačiau – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"Pamenu, kai buvau labai svarbi, užėmiau aukštas pareigas"

"Pamenu, kai buvau labai svarbi, užėmiau aukštas pareigas" portretas
Prisimenu jos pavarde, bet neprisimenu jokio "svarbumo" ar "aukstu pareigu". Galejo sau eiti i turgu ir gaminti tuos pietus, niekas nebutu pastebejes skirtumo. O dalis tu "namu seimininkiu" buvo mokytojos, gydytojos, profesores - pasieke zymiai daugiau, bet nesusireiksmine

negi dabar

 negi dabar portretas
JAU NEBEPAVYDI??? O juk galetu šeimininkaut sau i valias ir nebesireikšt :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių