D. Šakalienė atsiims pataisas, reikalaujančias pozityvios informacijos žiniasklaidoje

Po kritikos dėl cenzūros „valstietė“ frakcijos Seime atstovė Dovilė Šakalienė sako atsiimsianti parlamente registruotas pataisas, kurios įpareigotų žiniasklaidą, kad bent pusę turinio sudarytų pozityvi informacija.

„Pataisų nebus. Trojos arklys išardytas“, - socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė parlamentarė.

Su pačia Seimo nare šeštadienį BNS susisiekti nepavyko.

D.Šakalienė kartu su frakcijos kolegomis Zenonu Streikumi ir Robertu Šarknicku registravo Visuomenės informavimo įstatymo pataisą, kuria žiniasklaida būtų įpareigota ne mažiau nei pusėje skelbiamo turinio nurodyti teigiamą informaciją.

Parlamentarai siūlo nustatyti, kad informavimo priemonės turinyje „turi būti išlaikytos proporcijos tarp teigiamos (pozityvios) ir neigiamos informacijos“. Pataisomis numatoma, kad pozityvi informacija turi sudaryti ne mažiau kaip 50 procentų viso turinio, o pozityvios žinios būtų pateikiamos „informacinės programos pradžioje ar pirmuosiuose leidinio puslapiuose“.

Šios pataisos sulaukė daug kritikos. Pavyzdžiui, prezidentė Dalia Grybauskaitė jas pavadino nesusipratimu ir pažymėjo, kad „cenzūros laikai baigėsi prieš 27 metus“. Premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad nei politikai, nei kiti asmenys neturi teisės reguliuoti žiniasklaidos turinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriau

Geriau portretas
jau butu tu pataisu net nesumaste,ar bent i viesuma nepaleide.Iki kokios beprotybes nusirista.Ignoruoti realybe,iskraipyti faktus,dirbtinai kurti pozityva.:)Gal tada istatymiskai ipareigoti piliecius viesoje vietoje sypsotis o nesisypsancius bausti,butu galima. :):):) Na,kad visi laimingi butu.:)

vIKA

vIKA portretas
O gaila,kad atsiims,nes ta vien neigiama informacija baigia uzknisti. Jau nebeziurime ziniu,nes net trumpas ju apibudinimas pagrinde apima neigiamus aspektus - kazkas kazka sumuse ar nuzude, korupcijos skiandalu apibudinimas,is kuriu auksti asmenys islenda sausi is vandens (paimkime,kad ir Masiulio atveji. Jis dingo,tyla ir atrodo,tarsi pas ji nebuvo rasta pazymetos milziniskos sumos.). Manau,ateityje teks atsisakyti televizijos. Kaip girdejau daugelis zinomu zmoniu jos nebeziuri,nes ir kino filmai ar laidos tik apie neigiamus gyvenimo aspektus. Susidaro ispudis,kad musu salies gyvenime nera nieko teigiamo ir sita nuomone formuoja butent ziniasklaida ir televizija. Turetu priimti istatyma,kad piltu ne tik purva,bet paminetu ir daug geru dalyku,kurie vyksta musu gyvenime. Gaila,kad D.Sakaliene nere i krumus,labai gaila.

gal galit

gal galit portretas
gal galit paiskint ka sakalienes du pirstukai pakelti i virsu reiskia kazkaip neaisku arji nori pasirodyti kad kieta arkad kvaila ir su tais pirstukais kaip ragiukais nori tai uzmaskuoti
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių