Darbo inspekcijai ir VMI siūloma leisti gauti asmenų nuotraukas

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlo suteikti teisę darbo ir mokesčių inspekcijoms naudotis duomenų baze su dirbančių asmenų nuotraukomis – tai, ministerijos nuomone, padėtų kovoti su nelegalaus darbo atvejais, skelbia „Lietuvos ryto“ televizija.

Vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus pavaduotojas Dalius Čeponis sako, kad inspekcija yra susidūrusi su ne vienu atveju, kuomet nelegaliai dirbantis žmogus prisistato kito asmens vardu ir pavarde, nurodo gimimo metus, o patikrinti, ar duomenys teisingi be policijos pagalbos nėra. Ministras Linas Kukuraitis tvirtina, kad pareigūnai galėtų prisijungę prie Registrų centro duomenų bazės planšetėje patikrinti dokumento pateikusio žmogaus tapatybę pagal jo veidą.

Siūlymą kritikuojantis Laisvosios rinkos instituto vadovas Žilvinas Šilėnas teigia, kad reikia kovoti su nelegalaus darbo priežastimis – mažinti mokesčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam tos nuotraukos?

Kam tos nuotraukos? portretas
Zymiai paprasciau butu visus kaip sunis sucipuoti.Atvaziuoja prievaizdai tikrinti burlioku,tik brukst su davikliu per sprando sriti visiems isrikiuotiems darbuotojams.Ir viskas aisku. :)Tvarka turi buti viena karta ivesta.

ghjkl

ghjkl portretas
Lietuva pamazu eina link POLICINES valstybes statuso.Negalesi tureti grynu pinigu kiseneje,iseiti i gatve be dokumento,Va,,is Kauno aerouosto jau negali isskrist nepateikes papildomu duomenu apie save,t.y. biliete turi buti nurodytas piliecio paso numeris ir pilietybe,nors skrendant i Kauna nereikia.Einant per patikra vistiek zmogus parodo asmens dokumenta,bet valdininkams tas netinka,jie nori KONTRUOLIUOTI IR SEKTI zmoniu judejima!! Bus kaip toj dainoj-!EIN ,ZVEI POLIZEI,DREI .FYRE GRANADIERE,,FUNF,SEKS ANTIKEKS,ZIEBEN,ACHT GUTE NACHT.JA-JA-JA WAS IST LOS,WAS IST DAS..........

Stas

Stas portretas
Geras noras paziureti nuotraukas,gal jusu draugams pedofilams tiks.Siuksles pirma pateikit savo seimos nuotraukas,nes daugiausiai apgavysciu vyksta kur pareigas uzima seimynine ranga!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių