Daugiau poilsiautojų – daugiau ir erzelio

Vasaros sezonas Palangoje – išbandymas ne tik kavinių ar gelbėjimo stočių, bet ir policijos komisariato darbuotojams.

Vasaros sezonas Palangoje – išbandymas ne tik kavinių ar gelbėjimo stočių, bet ir policijos komisariato darbuotojams. Suvaldyti didelį skaičių žmonių policininkams išties sunku – ne kiekvienas nukentėjęs atgauna prarastus daiktus, o juolab sveikatą.

Dažniausių nusikaltimų trejetukas kurorte nekinta jau ilgą laiką.

"Kaip ir kasmet, pagrindiniai nusikaltimai yra viešosios tvarkos pažeidimai, dviračių vagystės ir vagystės iš gyvenamųjų patalpų, dažniausiai iš namelių", – tvirtino Palangos miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Diana Paliūnaitė.

Palangos policijos komisariato duomenimis, nors vasara dar nepasibaigusi, viešosios tvarkos pažeidimų užregistruota jau dvigubai daugiau nei 2012-ųjų vasarą.

Tačiau aršiausi kurorto lankytojai visą savo žavesį atskleidžia tik palydėjus saulę į vakarus.

"Visko čia būna, ypač naktimis ir savaitgaliais. Baruose duotum nors dešimt litų ir pamatytum tokias muštynes, kokių nesi regėjęs", – juokavo praeivių linksmintojas Rimantas.

Savaitgaliais iškvietimų skaičius į įvykių vietas žymiai padidėja.

"Darbo dienomis gaunama nuo 38 iki 45 pranešimų, o poilsio dienomis – net 85–95", – neslėpė D.Paliūnaitė.

"Muštynių daug. Ypač naktį, tarp pirmos ir antros valandos, ramiai eiti J.Basanavičiaus gatve yra neįmanoma", – skundėsi pagrindinėje kurorto gatvėje dirbantis Rytis.

Pagrindinė priežastis, kodėl nusikaltimų įvykdyta kur kas daugiau nei ankstesnę vasarą, yra padidėjęs kurorto lankytojų skaičius.

Anot Palangos gelbėtojų tarnybos vadovo Jono Pirožniko, pajūryje yra sausakimša – kasdien sugula apie 50 tūkst. poilsiautojų. Žmonių antplūdį jaučia ir apgyvendinimą siūlantys kurorto verslininkai.

"Šiemet žmonių išties gerokai daugiau – geresnė vasara, šiltesni orai. Tai labai jaučiama. Gyvuojame maždaug dešimt metų, ir vagysčių pas mus būna labai retai, tačiau šiemet viena smulki jau buvo. Tiesa, jos neregistravome", – tikino svečių namų valdytojas Mindaugas.

Nors nusikaltimų padaroma išties daug, apvogti ar nuskriausti atostogautojai šiųmetėje Lietuvos kultūros sostinėje kartais išsisuka be didesnių nuostolių.
"Iš vasarą užregistruotų ikiteisminių tyrimų pavyksta išaiškinti apie 40 procentų visų užregistruotų nusikalstamų veikų", – tvirtino D.Paliūnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių