Daugiavaikė mama: sulaukiame klausimų, ar mokame skaičiuoti ir saugotis

Praėjusiais metais Lietuvoje gimė daugiau nei 31 tūkstantis kūdikių. Tačiau šis skaičius – mažesnis nei 2013-aisiais. Tokia situacija tęsiasi jau kelerius metus iš eilės. Itin mažai sutuoktinių šiandien augina daugiau nei 2 vaikus. Galbūt todėl į daugiavaikes šeimas šnairuojama, o daugiau nei tris vaikus turinčios moterys susilaukia keistų aplinkinių klausimų. Viena iš tokių šeimų – Jurgitos Pocienės, penkių vaikų mamos ir daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“ įkūrėjos.

„Šeimoje yra labai daug meilės. Jei turėdamas vieną vaiką jam skiri visą meilę, tai čia aš turiu penkiskart daugiau“,– juokauja J. Pocienė.

Moteris atskleidžia, jog turėti tokio būrio vaikų nesvajojo. Galvojo, jog jų neturės arba augins vos vieną.

„Tačiau kai leliukas atsiranda, moters smegenyse persijungia kažkoks mygtukas. Nežinau, gal ne visoms, bet mano smegenyse tikrai persijungė. Man motinystė yra pašaukimas“, – sako daugiavaikė mama.

„Vienas–du yra sunku, o paskui jau – jokio skirtumo“, – sako vaikų tėtis Mindaugas.

Vis tik J. Pocienę skaudina aplinkinių požiūris, kad daug vaikų šeimoje yra tos šeimos problema. Jos nuomone, daugiavaikes šeimas reikia gerbti ir skatinti. Tik ne pašalpomis, o nuolaidomis kultūrinėms veikloms, vaikų būreliams ir galbūt mokestinėmis lengvatomis.

„Kai laukiausi ketvirto vaikelio, labai tai pajutau. Į mane žiūrėjo klausiamai: „kas negerai? Gal jūs nemokate skaičiuoti? Ar nemokat saugotis? Ar jūs kokie sektantai?“. Susilaukiu klausimų: ar jūs pagalvojote, kaip jūs dabar išgyvensite? Be abejo, mes galvojame ir stengiamės išgyventi!“, – aplinkinių požiūriu stebisi J. Pocienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ada

ada portretas
Labai gerai, kad moterys gimdo daug vaikelių, nes tik tokiose šeimose užauga geri ir draugiški vaikai.Šlovė daugiavaikėms mamoms......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių