Dėl popiežių oro uoste sutikusios mergaitės – aštrios diskusijos feisbuke

  • Teksto dydis:

Šeštadienį ir sekmadienį Lietuvoje vieši popiežius Pranciškus, subūręs tūkstančius tikinčiųjų. Įspūdžiais apie Šventojo Tėvo vizitą socialiniame tinkle nevengė pasidalyti ir žinomi lietuviai. Tačiau kai kurie jų įrašai sukėlė aštrias diskusijas. Fotografo Martyno Siruso ir legendinės dainos „Laisvė“ atlikėjos Eurikos Masytės pasisakymai feisbuke papiktino dalį internautų.

Šeštadienį Vilniaus oro uoste nusileido popiežiaus lėktuvas, kurį pasitiko Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šventąjį Tėvą ant raudonojo kilimo sutiko ir tautiniais drabužiais vilkėjusi tamsiaodė mergaitė, kuri įteikė jam gėlių. 

M. Sirusas socialiniame tinkle spėliojo, kokiais tikslais šiai ceremonijai buvo pasirinktas būtent šis vaikais.

„Na ir dar apie pakazūchą. Tamsiaodė mergina su lietuvišku tautiniu kostiumu pirmame plane reportaže, kurį platins per pasaulį, nes:

a) Lietuvoje nuo seno gyveno ir lietuviškus tautinius kostiumus nešiojo įvairių rasių žmonės,

b) mergina išrinkta burtų keliu,

c) niekas daugiau nenorėjo šalti, o ji pasiaukojo,

d) mūsų valdžios komjaunuoliai ir kiti padlyzos nori Lietuvą parodyti kaip nugalėjusios tolerancijos, brandaus socializmo (oi, laisvos ekonomikos) ir besivadovaujančią XXVII partijos suvažiavimo priesakais respubliką.

Aš linkęs galvoti apie „d“ variantą. O dabar galima apšaukti rasistu, naciu ir kitaip negražiai“, – feisbuke rašė M. Sirusas. 

Fotografo įrašu pasidalijo dainininkė E. Masytė ir jį papildė.

„Jau geriau ufo su Lietuvos tautiniais drabužiais, nei juodaodė... Neprisikapstau iki gilios semantikos. Paaiškinkite, prašau, kas atsakingas už tokią idėją?!“ –klausė ji.

Netrukus užvirė aštrios diskusijos, vieni internautai palaikė kritikus, kiti – smerkė. 

Į diskusiją įsitraukė ir garsus žurnalistas Edmundas Jakilaitis, paaiškinęs, kodėl buvo pasirinkta ši mergaitė: „Tai vienos puikiai pažįstamos žurnalistės dukra. Ji kalba itališkai ir tiek“, – pastebėjo jis.

Paaiškėjo, kad mergaitės mama – Lietuvoje žinoma žurnalistė Jovita Valeikaitė. Popiežių sutikusi jos dukra – pusiau lietuvė, pusiau italė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

spectator

spectator portretas
Paties Siruso zmona armene. Ko vertos tokios jo kalbos?

Rūta

Rūta portretas
Žmonės pasipiktino globalistų peršama prievartiniu rasių ir tautų maišymu ir palaižūnišku organizatorių keliaklupsčiavimu prieš Romos katalikų bažnyčios globalistą: pažiūrėk, kaip mes gražiai kryžminamės! Taip reikia iššifruoti visą tą sutikimo pompą. Ir būtent tai, o ne vaikai, sukėlė šleikštulį. Ar mes neturime teisės būti savimi? Ar mes turime trauktis į kuprą, kad neatitinkame naujosios Europos "grožio" standartų? Mes siekėme laisvės, o gavome naują narvą - štai kuo piktinasi žmonės, neiškraipykite esmės. Niekšai yra Skvernelis ir į jį panašūs bažnyčios, įsijungusios į nusikalstamus bandymus su žmonėmis, ypač moterimis, sėbrai. Ko Skvernelis neprabyla apie nusikalstamus eksperimentus su žmonėmis? Neniekšas mat. Ko tyli bažnyčia? Popiežius? Todėl, kad ne kartą šertas pinigais, kurie priklauso ne bažnyčiai.

Monsieur

Monsieur portretas
Baisu. Tiesiog galvoj netelpa, kad Lietuvoj dar tiek daug tamsių žmonių. Eurikos "Laisvė" visada asocijuodavosi su gražiais jausmais, pasididžiavimu, bet nuo dabar bus koktu jos klausytis. Kad nelabai yra kuo didžiuotis, jeigu taip sugebam... Tokia gėda, kad net ne po lapais norisi lįsti, o po žemėm užsikasti. O mergaitei tenoriu pasakyti, kad nekreiptų dėmesio. Tikiu, kad Lietuvoj yra ir dvasiškai šviesių žmonių.
VISI KOMENTARAI 122

Galerijos

Daugiau straipsnių