Didmiesčiuose – nerimas dėl naujos pabėgėlių integravimo tvarkos

  • Teksto dydis:

Kai kurių didmiesčių merams nerimą kelia Vyriausybės planai nuo balandžio į Lietuvą atvykusius pabėgėlius perkelti tiesiogiai į savivaldybes, išvengiant tarpinės stotelės Ruklos pabėgėlių priėmimo centre, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Panevėžio vicemeras Petras Luomanas sakė, kad žinia, jog Panevėžį jau balandį pasieks pabėgėliai, bene labiausiai išgąsdino socialinio būsto laukiančius panevėžiečius: „Šiuos žmones galiu nuraminti - socialinio būsto pabėgėliai tikrai neužims, jiems apgyvendinti galėtume pasiūlyti vienintelį savivaldybės turimą dviejų kambarių butą“.

Nors Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sakė iš principo pritariantis Vyriausybės idėjai, uostamiestis norėtų sulaukti detalaus išaiškinimo dėl pabėgėlių priėmimo tvarkos. Tuo metu Alytaus meras Vytautas Grigaravičius pripažino, kad šis Dzūkijos miestas priimti pabėgėlių visiškai nepasirengęs ir neturi „nei pabėgėliams apgyvendinti reikalingų patalpų, nei jiems įsitraukti į visuomenę būtinų integracinių planų“.

Pastaruoju metu Lietuva daugiausiai pabėgėlių priima pagal Europos Sąjungos (ES) programą. Pagal ją per daugiau nei metus į šalį buvo perkelti 254 pabėgėliai, iš jų 142 jau paliko Lietuvą ir išvažiavo į kitas ES valstybes. Iš viso Lietuva įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anusauskai?...

Anusauskai?... portretas
atsibusk juk esi nacionalinio saugumo sulas ar tau ne vistiek kas Lietuvasvarins juk ja siandien /svarina/ like buve komunistiniu valdininku pasekejai pataikaujantys briuselio mafijai uz europines ismokas uz ju kruopstu /darba/ kuris nesa suirute ir zmoniu nepasitenkinima kai musu zmones negali pragyventi tai is principo svaidomos lesos popiergaliui nuo ko zmonems gyvenimas nepageres tai biurokratiskai ciniskas poelgis ir tas /nacionalinis saugumas/ irgi popierinis svarbu kad seima butu saugi ar ne taip p.profesoriau?

Anonimas

Anonimas portretas
Tauta tam nepritaria, tai BAISIAU nei AE statybos.

mastytojas

mastytojas portretas
na va linas is laisvamaniu gali kokia nors viena seima priimti pas save o tai gaila jam beganciu is kitur tegu parodo gera poelgi gal dali laisvamaniu uzkres bet nelaisvamaniu tai tikrai ta liga neuzkres
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių